Haberler

Kayseri'de 68 Sanıklı Fetö Davasında 4'üncü Duruşma Başladı (2)

TANIKLAR DİNLENDİAralarında Boydak kardeşlerinde bulunduğu 68 sanıklı FETÖ davasının öğleden sonraki bölümünde mahkeme heyeti tanıkları dinlendi.

TANIKLAR DİNLENDİ

Aralarında Boydak kardeşlerinde bulunduğu 68 sanıklı FETÖ davasının öğleden sonraki bölümünde mahkeme heyeti tanıkları dinlendi. Tanıklardan İbrahim Ezinç mahkemeye verdiği ifadede toplantılara katıldığını, bağış yapması konusunda bazen baskıyla karşılaştığını anlattı. Ezinç, şunları söyledi:

"Ben de bir daha baskı yapılması durumunda gelmem dedim. 2013 yılındaki oturmada dershanelerin kapatılması ile ilgili olaylarında oturmada Cumhurbaşkanına küfrün ötesinde laf ettiler. Söylenen bu kötü sözler üzerine oturmalardan ayrıldım. Verdiğim bursları kestim. Kardeşim olan Ali Ezinç'in, burs vermem konusunda telkinleri oldu. Bana bağış, himmet konularından baskı yapanlardan biriydi. Benden bursu Nurettin Okandan ve Mehmet Filiz istiyordu. Katıldığım oturmanın birinde oturma hocamız olan Hüseyin Aka, T.C tanımı altında bütün organizmanın kendi ellerinde olduğunu, kabine ve Meclis'te yeterli olmadıklarını belirterek 'Şerefsiz hırsız yöntemin ekibinden kurtulmak için az bir zaman kaldı. Kurtuluyoruz' ifadesini kullandı. Bu sözlerin söylendiğinde tutuklu sanık Mehmet Filiz'de vardı."

Tanığın verdiği ifade üzerine söz alan sanık Mehmet Filiz, tanık İbrahim Ezinç'in yalan söylediğini belirterek "Ben Ak Parti'nin destekçisiyim. Neden böyle bir şey söyleyeyim. Söylediysem neden hakkımda suç duyurusunda bulunmadı" diye konuştu.

Tanık Ramazan Acer ise mahkemede sohbetlere katılan biri olmadığını sohbet imamı olduğunu söyledi.  Acer " Ben etkin pişmanlıktan yararlandım. 2012 yılından sonra 9 ay sohbet imamlığı yaptım. Sohbet toplantılarına katıldığım işadamları Sebahattin Yücel, Fahri Musul, Mehmet Kıranatlı, Mustafa Özvarinli, Ahmet Yıldırım ve Harun Kormaş'tan para ve kurban himmeti topladım" dedi.

Duruşmanın bugünkü bölümü tamamlanırken, yarın gizli tanıklığı ortadan kalkan Hacılar ve Dadaloğlu kod adlı tanıklar ve diğerleri dinlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Filiz Acer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title