Haberler

Kayseri'de "1. Koruyucu Aile Şenliği"

Koruyucu Aile Hizmetini Ülke Çapında Tanıtmak ve Yaygınlaştırmak Amacıyla Başlatılan "1. Koruyucu Aile Şenliği", Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun Katılımıyla Kayseri'de Gerçekleştirildi.

Koruyucu aile hizmetini ülke çapında tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan "1. Koruyucu Aile Şenliği", Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirildi.

Şenlik öncesi koruyucu ailelerle birlikte Elmacıoğlu İskender Lokantası'nda akşam yemeğine katılan Bakan Çubukçu, koruyucu ailenin önemine değinerek, koruyucu aile görevini üstlenen herkese teşekkür etti. Nimet Çubukçu, konuşmasının ardından Kayserigaz, GESİAD, Kayseripark, Korkmaz Sucukları, Doğuş Ofset, EzinçUluslararası Türkçe Öğretimi Derneği tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere 20 ülkeden Kayseri'ye gelen öğrenciler için verilen davete katıldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan Çubukçu, Fas'tan gelen öğrenci grubunun seslendirdiği "Eski Dostlar" şarkısına eşlik etti.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, daha sonra Hilton Oteli'nde düzenlenen 1. Koruyucu Aile Şenliğine katıldı. Kayseri'nin her alanda olduğu gibi çocuklara koruyucu aile olmada da örnek bir şehir olduğunu belirten Bakan Çubukçu, "Bundan sonra da koruyucu aile şenliğini devam ettireceğiz. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman çocukların yüzde 80'i koruyucu ailelerin yanında kalıyor. Bizim ülkemizde bu oran yüzde 8'lerdedir. Türkiye'de koruyucu aile sayısı dikkate alındığında, koruyucu ailenin önemine dikkat edilmesi gerekir. Bizim temel amacımız ihtiyaç gruplarına uygun olarak en iyi hizmeti vermektir. Bütün çocuklarımızın sevgiye ve şefkate ihtiyacı var. Bu salonda gördüğüm tablo beni çok mutlu ediyor. Toplumsal sorunu olan çocuklarımızın korunma isteğine en iyi cevap veren koruyucu ailelerdir. Aile sevgisi ve şefkatine ihtiyaç duyan çocuklarımızın mutlu olması için en iyi yol koruyucu ailedir. Kurumlarımızın bayramlarda ziyaret edip, hediyeler verilen kurumlar olmasını istemedik. Bugün biz bu sorunu aşmış durumdayız. Toplum olarak asıl eksiğimiz, bu hizmetlerin eksikliğidir. Bizim yanımızda sivil toplum kuruluşları, hayırseverler ve medyaya koruyucu aile kavramının topluma bu bilinci aşılayabilmek için desteğine ihtiyacımız var. Biz büyük kentlerde koruyucu aile kavramını fazla yaygınlaştıramamamıza rağmen, küçük illerde daha çok yaygınlaştırdık. Bu sorumluluğu toplum olarak herkes üstlenmelidir. Sadece kurum ve devlet değil, toplumumuzun desteği ile koruyucu aile kavramı tüm illerimizde yayılacaktır" dedi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu konuşmasının ardından şenliğe katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara plaket verildi. Plaket töreninin ardından TRT sanatçıları tarafından Türk Halk Müziği konser verildi. Programın ardından Bakan Çubukçu, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şenliğe Bakan Çubukçu'nun yanı sıra, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ve Ahmet Öksüzkaya, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, çok sayıda davetli ve koruyucu aileler katıldı.

(SE-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title