Haberler

Kayseri - Büyükelçiyle Hindistan Nostaljisi

Hindistan Büyükelçisi Raminder Singh ve Eşi Smita Tewari Jassal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi Ziyaret Etti. Özhaseki, Büyükelçiye, Cumhurbaşkanı Gül'le Yaptıkları Hindistan Seyahatinden Fotoğraflar Gösterdi. Kayserili İşadamlarıyla Hindistan'a Gideceklerini Söyledi.

HİNDİSTAN Büyükelçisi Raminder Singh ve eşi Smita Tewari Jassal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Özhaseki, Büyükelçiye, Cumhurbaşkanı Gül'le yaptıkları Hindistan seyahatinden fotoğraflar gösterdi. Kayserili işadamlarıyla Hindistan'a gideceklerini söyledi.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Raminder Singh, Kayseri'de sanayi ve ticaret odaları başkanları ve yatarımcılarla da bir araya geleceğini ve ülkesine davet edeceğini söyledi. Başkan Mehmet Özhaseki'de Cumhurbaşkanı abdullah Gül'ün Hindistan ziyaretine katıldığını ve son derece etkilendiğini belirterek, "Halk çok az kazanıyor, sigorta ya da sağlık güvencesi de yok ama son derece rahatlar. Türk insanı onlardan daha gelecek güvencesine sahip ama ,stresli" değerlendirmesi yaptı. Özhaseki, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Gül'ün araarında bulunduğu hatıra fotoğrafları gösteren Hindistan'a yatırım konusunda da bazı temaslarının olduğunu ve Kayseri'den bir grup sanayici ve işadamıyla bu ülkeye gitmek istediklerini kaydetti. Büyükelçi de yarın yatırımcıları Hindistan'a gitmeye ikna etmeye çalışacağını kaydetti. Bakan Özhaseki büyükelçiye, Türk motifleriyle işlenmiş ibrik hediye etti. Büyükelçi de ülkesini anlatan fotoğrafların yer aldığı albüm hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title