Haberler

Kaymakamın Adını Kullanıp Dolandırdılar

Güncelleme:

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, bir dolandırıcılık şebekesinin, kendi adını kullanarak aradığı işadamlarından para istediğini söyledi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, bir dolandırıcılık şebekesinin, kendi adını kullanarak aradığı işadamlarından para istediğini belirterek, bu kişilerin polise bildirilmesini istedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde işadamlarını telefonla arayan şebeke üyeleri, kendilerini Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir olarak tanıtarak, para talebinde bulunuyor. Aradıkları kişiye, bir yakınının hasta olduğunu, acil paraya ihtiyacı olduğunu anlatan şebeke üyeleri, görüştükleri kişiye banka hesap numaralarını vererek para yatırmasını istiyor.

Bir işadamının durumu kendisine bildirmesi üzerine konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kaymakam Özdemir, telefonda kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak para isteyen kişilere itibar edilmemesini istedi. Şebeke üyelerinin kendi adını kullanarak işadamlarını aradığına dikkati çeken Kaymakam Özdemir, şöyle dedi:

"İşadamımızı arayan şebeke üyesi, 'Acil bir hastamız var' diyerek başkalarının adına açtırdığı banka hesabına para yatırmasını istemiş. Duygu sömürüsü yaparak dolandırıcılık yapmaya çalışmışlar. Klonlanmış (IMEI numarasının kopyalanıp başka bir telefona uygulanması) telefonlarla arıyorlar. Kimsesiz, sahipsiz insanların isimlerine açılmış hesaplar üzerinde çok yoğun bir dolandırıcılık faaliyeti sürülüyor."

KİMSEYİ ARAYIP PARA İSTEMEM

Aranan kişinin karşısındakini ciddiye alarak talebini karşılamaya çalıştığını belirten Kaymakam Özdemir, "Ben kimseyi arayıp para istemem. Vatandaşımız bunu bu şekilde bilsin. Valilerimizin, kaymakamlarımızın böyle bir çalışması yok. Birileri bu şekilde aradığında, dolandırıcılık faaliyetine alet olmasınlar. Vatandaş hem dolandırılıyor, hem enayi yerine konuyor, hem de giden paranın geri alınması mümkün olmuyor. Halkımız bu konuda duyarlı olsun" diye konuştu.

ŞEBEKENİN BİRİ ÇÖKERTİLDİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bu konuda çok yoğun çalışması olduğuna işaret eden Özdemir, şöyle dedi:

"Bugün benim acil bir hasta için para talep ettiğim yönünde 2 ayrı olay ortaya çıktı. 8-10 gün önce yine bir işadamı arkadaşımızı aramışlar. Kendisi konuyu hemen bana getirdi. Takip ediyoruz, ancak bu hemen sonuçlandırılabilecek bir dolandırıcılık faaliyeti değil. Çünkü bunlar Türkiye'nin herhangi bir yerinde olabilirler. Bu şebekenin hemen yakayı ele verecek pozisyonu yok. Bu tek bir şebeke de değil. Geçtiğimiz günlerde biri çökertildi. Ama 3-5 kişi bir araya gelerek bir şebeke oluşturuyor. Halkımızın cömertliğini alet ediyorlar. Kesinlikle böyle bir oyuna alet olmayalım." - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erhan Özdemir Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title