Haberler

Kayıp Hacı Yakınlarının Endişeli Bekleyişi Sürüyor

Kurban Bayramı'nın birinci günü Mina'da Şeytan taşlamaya giden hacılar arasında çıkan izdihamda kaybolan hacılardan halen haber alınamıyor.

Kurban Bayramı'nın birinci günü Mina'da Şeytan taşlamaya giden hacılar arasında çıkan izdihamda kaybolan hacılardan halen haber alınamıyor. Kayıp hacılardan 74 yaşındaki Satılmış Gençel'in, Yozgat'ın Kızıletepe köyündeki yakınları, yetkililerden yardım istiyor.

Kayıp hacının oğlu Aziz Gençel, Mina'da yaşanan olay sonrası yetkililerden bilgi alamadıklarını, kendi çabalarıyla orada bulunan hacı adayları ile telefonla irtibata geçerek bilgi alamaya çalıştıklarını söyledi. Aziz Gençel, şunları söyledi:

"Babamla en son salı günü akşam görüştüm. Hal hatır sordum, iyi olduğunu ve merak etmememizi söyledi. Bayramın birinci günü sabahı televizyonda Mina'da izdiham olduğunu öğrendik. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, olayda Türk hacılarının olmadığı söylendi ve biz de rahatlamıştık. Sonra da yanındaki arkadaşlarını aradık ve babamın otele gelmediğini söylediler. Biz de panikledik ve köyümüzden diğer hacıları aradık,  babamın kayıp olduğunu öğrendik. Babamın telefonunu aradık, kapalı olduğu için ulaşamadık. Diyanetten herhangi biri bizi arayıp bilgi vermedi. Biz kendi çabalarımızla ancak bu kadar bilgi alabildik. 4 gündür diken üzerindeyiz. Babamın ölü mü, sağ mı olduğu hakkında bilgi almak istiyoruz."

Kendisine 5-10 günlük vize verilip, babasını orada aramak istediğini belirten Aziz Gençel, "45 yaşındayım, bu yaşıma kadar  bu kadar çaresiz bir duruma düşmemiştim" dedi.

Satılmış Gençle'in eşi ile birlikte 2008 yılında hac için başvuruda bulunduğu ve 1.5 yıl önce eşini kaybetmesi sonucu bu yıl hacca yalnız gittiği öğrenildi. Mina'daki izdihamdan sonra haber alınamayan hacılar 64 yaşındaki İsmail Aslan ve 63 yaşındaki Şengül Aslan ile Satılmış Gençel"in Yozgat'taki yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor, - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı İsmail Aslan Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title