Haberler

Karşıyaka Kongresinden Notlar

Karşıyaka'nın Karşıyaka Nikah Sarayı'nda düzenlenen olağanüstü kongresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Karşıyaka'nın Karşıyaka Nikah Sarayı'nda düzenlenen olağanüstü kongresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. İzmir Emniyeti salon girişine demir çitlerle barikat kurdu. Kongre üyeleri salona girişte didik didik arandı. Salon içinde üniformalı ve sivil polisler ile özel güvenlik görevlileri güvenliği sağladı. Salon dışında çevik kuvvet ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) hazır bekledi.

ERTAN İBRA İSTEMEDİ

YEŞİL-kırmızılılarda başkanlık görevini kongrede devreden Ali Erten, "Yönetimimin ibra edilmesini istemiyorum" dedi. Son dönemdeki eleştirilerin kendisini çok üzdüğünü belirten Erten, " Uluslar arası bağımsız bir denetim firması benim dönemim dahil istediği kadar geriye gidip hesapları incelesin. Tek kuruşun bile hakkı yenmişse benim bu ülkeyi terk etmem lazım. Daha geçen hafta gelen icra nedeniyle başkanlık masamı kamyonun üzerinden aldım. Bu eleştirileri hak etmiyorum" dedi. Bu isteğe rağmen yönetim ibra edildi.

BORÇ 35 MİLYON 889 BİN TL

KARŞIYAKA'nın toplam borcu 35 milyon 889 bin TL olarak açıklandı. 21 Mayıs 2015'teki son kongrede 38 milyon 322 bin TL olarak açıklanan borcun sponsor gelirleriyle 2 milyon 432 bin TL azaldığı belirtildi. Erdal Acar'ın şimdiye kadar kulübe katkısının bağış olarak 9 milyon 300 bin TL nakit, 4 milyon 600 bin TL de şahsi senet olduğu açıklandı.

USTAOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

KONGREDE Başkan Ali Erten'in basketbol şubesinin hesaplarının seçim öncesi imzalı teslim edilmediğini belirtmesine Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu sert tepki gösterdi. Hiçbir şubenin şimdiye kadar imzalı hesap teslim etmediğini belirten Ustaoğlu, "Şube olarak 1 kuruş veremeyeceğimiz hesap yoktur. Açıkçası bu benim ağırıma gitti" diye konuştu.

KURTULUŞ SAVAŞI VERECEĞİZ

KARŞIYAKA'da daha önce 2 yıl başkanlık yapan, olağanüstü kongrede adaylığını koyan Fatih Diniz üyelere yaptığı konuşmada, "İçinde bulunduğu duruma kayıtsız kalamazdık. Futbolda düşme hattındayız Bu gerçekten kurtuluş mücadelesi olacak" dedi. Diniz, "6 ay takımla yatıp kalkacağız. Hala 2. devre alınacak 51 puan varsa biz düşmemişizdir. Mersin İdmanyurdu buna benzer bir durumda Süper Lig'e çıktı. Hep beraber omuz omuza vermeliyiz. Futbol şubesinde görev alacak arkadaşlar gerekli görüşmeleri yaptı. Seçilirsek hemen yarın transfere başlayacağız. Önümüzde lige kadar çok az bir süre var. Kurtuluş mücadelesinde hep beraber olacağız. Ligden düşmemek için herşeyi yapacağız. Başka Karşıyaka yok. Bu kritik 6 ayda omuz omuza olmalıyız" diye konuştu.

Diniz, "Stat inşaatının ve 10 bin kişilik salon projesinin takipçisi olacağız. Basketbolda hayalim Eurocup'ta final oynamak. Voleybol doğru yerde, gençlerle ilerliyor. Mal varlığına sahip olmak için Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin tapusunu almaya çalışacağız. Destekleri için Erdal Acar'a teşekkür ediyorum. Yeni dönemde kulüple kendisinin ilişkileri sözleşme kapsamında olacak. Acarlar'ın mali işler koordinatörü Murat Selçuk bey de listemizde" diye konuştu.

İLK HEDEF FUTBOL

KARŞIYAKA'da üçüncü kez başkanlığa adaylığını koyan Mutlu Altuğ, "Bu dönemde belki en kolayı kenarda durup olacakları izlemekti. Ben ve arkadaşlarımın Karşıyaka sevgisi bizi aday olmaya itti. Kulüpte ilk öncelik futbol takımının düzlüğe çıkması" dedi. Altuğ, "Basketbol ve voleybolda yürüyen sistemler var. Bunları bozmayacağız. İlkelerin ön planda olduğu, öze dönen bir Karşıyaka için yola çıktık. Gelecek her kaynağa açığız. Sponsorların yaptıkları desteklere teşekkür ediyoruz ama bizi ayakta tutan 54 yıldır kulübe destek veren Selçuk Yaşar'dır. En büyük teşekkürü ona ediyoruz. Kulübün en önemli kongrelerinden birini yapıyoruz. Bu çınarı yaşatmak için herşeyimizi fedaya hazırız" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdal Acar Karşıyaka Ali Erten İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title