Haberler

Nikahta duaya izin vermeyen memura belediye başkanı destek verdi: Arkadaşımız kurallara uydu

Güncelleme:

İzmir Karşıyaka'da bir nikah sırasında dua yapılmasına izin vermeyerek dua eden kişinin elinden mikrofonu alan nikah memuru gündem oldu. Memurla ilgili soruşturma başlatılırken Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal, "Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır." açıklamasında bulundu. Ünsal, ayrıca "Müslümanlık dua etmekle olmuyor." diyerek memurun, başka dinden insanlar yapsa mikrofonu onlardan da alacağını tahmin ettiğini ifade etti.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde nikah öncesinde dua okunmasına izin verilmeyen memur hakkında soruşturma başlatılırken Karşıyaka Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal'dan da açıklama geldi. Memurun, yaptığı hareketle kurallara uygun davranmaya çalıştığını belirten Yıldız, "Keşke bu duayla ilgili önceden bilgi verilseydi. Bir iletişim kazası olarak değerlendiriyorum." dedi.

"İSLAMİYETLE İLGİLİ NE TÜR BİR SORUNUNUZ VAR?"

Karşıyaka Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, Zübeyde Hanım Nikah Salonu'nda gerçekleşen nikah töreninde dua edilmesinin engellenmesine tepki göstererek "Vatandaş dua devam ederken müzikle kesilmeye çalışıldı. Bu nasıl bir tahammülsüzlük. İslamiyet ile ilgili ne tür bir sorununuz var? Dua size nasıl bir rahatsızlık verdi. Bunların Karşıyaka'da yaşanması bizi üzmekte. Siz de aynı düşüncelere sahipseniz ve orada yapılan hareketi onaylarsanız üzülürüm. Böyle olmayacağına inanıyorum. Oradaki yetkililerle ilgili gerekeni yapın." dedi.

"BAŞKA BİR DİNDEN OLSALARDI YİNE MİKROFONU KAPATIRDI"

Karşıyaka Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal, bu sözler üzerine kamu kurumlarında resmi prosedürlere göre işlem yapıldığını belirterek soruşturmayı hatırlattı ve şöyle konuştu:

"Bizde Medeni Kanuna göre nikah kıyılıyor. Müftülüklerde de imam nikahı kıyılıyor. Burada mesele izinsiz söz alınması. Buradan izinsiz söz alsanız sizi uyarmamız gerekiyor. Keşke bu duayla ilgili önceden bilgi verilseydi. Bir iletişim kazası olarak değerlendiriyorum. Burada herkes Müslüman, kalkıp duaya bağlanmamalı. Müslümanlık dua etmekle olmuyor. Konu yargıya taşındı. Biz de takipçisi olacağız. Bu konunun daha fazla konuşulmasına gerek yok. Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır. Başka bir dine mensup insanlar da olsaydı yine mikrofonu alacağını tahmin ediyorum."

NE OLMUŞTU?

Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Zübeyde Hanım Nikah Salonu'ndaki nikah töreni sırasında bir kişi, mikrofonu eline alarak dua etmek istemiş ancak nikah memuru tarafından engellenmişti. Nikah memuru, "Burası resmi daire, burada buna izin vermiyoruz. Burası resmi daire, evde yapabilirsiniz. Bu bir resmi nikah töreni, duayı evinizde yaparsınız." demiş, daha sonra nikah memuru, dua okuyan kişinin elinden mikrofonu almıştı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili nikah memuru hakkında "Halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma başlatmış, İçişleri Bakanlığı da iddialara ilişkin mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Karşıyaka İzmir Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (151)

ŞAŞKIN:

"Eğer duanız olmasa ne kıymetiniz vardır!" [Furkan/77] buyuruyor Allah. Karşıyaka Bld Başkanı: "Müslümanlık dua etmekle olmuyor" demiş. Karşıya halkının eğer Allah katında biraz kıymeti, değeri duası varsa bu kıymetsizi, değersizi istifaya davet eder...

3056
330
yanıtYanıtla
Murat ÇAMUR:

yok ya

yanıt199
yanıt1085
dikduran adam:

SONRA NİYE DEPREM OLUYOR DİYORLAR

yanıt599
yanıt318
anti mizantropist:

Filistin'de yüz yıldır acaba kaç dua eden müslüman insan katledildi, tarih boyu neden hep dua eden müslümanlar katledildi, dua eden yahudiler ve dua eden hristiyanlar dua etmeyen gayrimüslimlerin hep üstün taraf olduğunu düşünürsek, Tanrı acaba kimin duasını kabul ediyor? Acaba Tanrı muslümanların duasını neden kabul etmiyor? Dua mı? Yoksa (akıl-mantık) teknoloji mi?

yanıt143
yanıt453
Oktay Ünlü:

Antimizantropist pazarda her hafta çilek var diye ne yapıcaz herhafta çilek mi yiycez bazen çilek yersin bazen farklı bişey alırsın Allah kimi zaman yoklukla kimi zaman zenginlikle sınar insanları önceki dönemlerde islam ülkeleri dünyada söz sahibiydi birazda onlar olsun ilerde belki yine değişir.

yanıt131
yanıt37
anti mizantropist:

oktay; islam ne zaman dünyada söz sahibi oldu; Osmanlının bir ara Avrupa medeniyetine tehdit olduğu dönem vardı, Rusyanın İstanbul'u kurtaran yine İmgiltere idi, Osmanlı'nın tek söz sahibi olduğu toplum İslam alemidir oda bugün nerede Osmanlı? Hangi medeniyet seviyesinde İslam devletleri? Afganistan Pakistan Suriye Filistin Arabistan? İslam dünyası hala 1500 yıl öncesinin dünya anlayışı ile yaşamaya çalışıyor bunun sebebide sadece Din!

yanıt45
yanıt192
Oktay Ünlü:

Antimizantropist, Metin Hara Adriana Lima ile birlikteyken “basın mensupları beni çok sık görmeye alışacaklar” diye bi tabir kullanmıştı. Basın da iyide Metinciğim onlar Adriana için oradalar senin için değil demişti. Yani buradaki ana mantık biz Allah için onun emrettiğine inanıyoruz avrupa medeniyeti dünyalıkta gelişmiş diye doğru yol o zannedilerek onlara uyulursa o zaman samimiyetini sorgulaman lazım gerçekten Allah için mi oradasın yoksa dünyalık peşinde misin ?

yanıt83
yanıt21
Erkan Çaçen:

Murat bilader soy ismin sana öyle bir yakışmış ki hani derler ya ismiyle yaşasın tamda bu örneğe uygun bir muptezelsin.

yanıt38
yanıt7
Benim Kkk:

Calisan iki el dua eden milyonlarca elden daha fazla is yapar

yanıt14
yanıt23
ahyed yıldız:

Anti mizantropist, dua ile ilgili bilgileri çok araştırdım. Dua nedir, neden edilir, ALLAH duaları kabul eder mi vs. hepsini okudum. Elhamdulillah hepsinin hakikatini öğrendim. Duayı insanların çoğu yanlış biliyor. Dua fiili dua ve kavli dua diye ikiye ayrılır. Ayrıca icabet edilmeyen dua yoktur hepsine cevap vardır. Konu çok uzun olduğu için buraya sığdıramam. Ama detay bilgi istersen bulunduğun yerin hayrat vakfına gidip öğrenebilirsin. Oradan Mukni cevaplar alabilirsin

yanıt20
yanıt4
Tüm 151 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title