Haberler

"34. Ahilik Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Güncelleme:

Kars'ta "34. Ahilik Haftası" dolasıyla etkinlik düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve İstiklal Marşı okunup saygı duruşunda bulunulmasıyla süren programda, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görevli araştırma görevlisi Cüneyt İpteş, "Anadolu'da iktisadi düşünce ve Ahilik" konulu konferans verdi.

Programa, Kars Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Kars Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey, çeşitli mesleklerden usta, kalfa ve çıraklar katıldı.

Törende, yılın ahisi, kalfası ve çıraklarına Doğu, Aygün ve Ayçiçek tarafından kuşakları bağlanarak plaket ve hediyeler verildi.

Vali yardımcısı Doğu, buradaki konuşmasında Anadolu'ya özgü bir kurum olan Ahilik kurumunu meydana getiren milletin, o dönemde birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan anlayışla, bir çatı altında birlikte yaşayabilmeyi, iş ve meslek sahibi olabilmeyi öğrettiğini söyledi.

Esnaf, sanatkar ve zanaatkarların Ahilik Haftası'nı kutladığını ifade eden Doğu, şunları kaydetti:

"Ahiliğin oluşturduğu köklü dayanışma geleneği, ecdadımızın dünya medeniyetlerinin beşiği Anadolu'yu yurt yapmasına büyük katkı sunarken, aziz milletimizin tarih boyunca karşı karşıya kaldığı tüm zorluklarla başa çıkabilme kabiliyetinin de temel dayanaklarından birisidir. Günümüz dünyasında halen tartışılan toplam kalite yönetimi, tüketici hakları, sivilleşme ve kadın hakları gibi insani değerler 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından "Ahilik Vizyonu" olarak uygulanmış ve diğer ülkelere de örnek olmuştur. Karslı hemşehrilerimin ve milletimizin Ahilik Haftası'nı kutluyor, Ahilik Haftası'nın amacına ulaşması temenni ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Kars Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title