Haberler

Kars Şehidini Uğurladı

Trafik kazasında şehit olan Özel Harekat Timi'nde görevli 33 yaşındaki polis memuru Murat Bayram'ın cenazesi, görev yeri Kars'ta düzenlenen tören ardından toprağa verilmek üzere Erzurum'a gönderildi.

Trafik kazasında şehit olan Özel Harekat Timi'nde görevli 33 yaşındaki polis memuru Murat Bayram'ın cenazesi, görev yeri Kars'ta düzenlenen tören ardından toprağa verilmek üzere Erzurum'a gönderildi.

Kaza, dün saat 11.00 sıralarında merkeze bağlı Cumhuriyet Köyü yakınlarında meydana geldi. Ankara'dan Kars'a lojistik malzeme getiren polis memuru Ramazan Arı yönetimindeki 36 EZ 419 plakalı minibüs, Lafit Özaltanlı yönetimindeki kereste yüklü 36 AH 379 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada şehit olan polis memuru Murat Bayram için bugün bir tören düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene şehit polisin kaza yaptığı sırada aynı araçta bulunan ve yaralanan eşi de ambulansla tören alanına getirildi. Törende şehidin 3 çocuğu, ailesi ve akrabaları da hazır bulundu. Törene Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, daire müdürleri, şehidin mesai arkadaşları ve çok sayıda Karslı katıldı. Tören boyunca şehidin mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin eşi ayakta durmakta zorluk çekti. Şehit için okunan dualar ve helallik alınmasının ardından şehidin eşi, çocukları ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Eşinin tabutuna sarılan Münevver Bayram, "Bizleri ve çocuklarını bırakıp gidiyor musun?" diye ağladı.

Şehit Murat Bayram'ın tabutu daha sonra özel hareket polisleri tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada Vali Ahmet Kara ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da tabutu bir süre taşıdı. Şehidin akrabaları sinir krizleri geçirdi. Cenaze aracına konulan şehidin tabutu toprağa verilmek üzere memleketi Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Karavelet Köyüne gönderildi. Cenaze aracı ve konvoy Kars'ı terk edinceye kadar sirenler çalındı.

Yetkililer, polis memuru Murat Bayram'ın Ankara'dan Kars'a gelirken Erzurum'deki eşi Münevver ve çocukları 8 yaşındaki Raiba, 5 yaşındaki Ahmet Asaf ve 2 yaşındaki Yusuf Emir'i de alarak Kars'a getirdiğini bildirdi. Anne ve çocuklarının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Arı Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

title