Haberler

Karayılan Kandil'den Kaçtı mı?

Sınır Ötesi Korkusu PKK Liderlerinden Murat Karayılan'ı Kandil'den Kaçırttı. Karayılan'ın, Kuzey Irak'ın Yezidi Kürtlerin Yaşadığı Cebel Sincar Bölgesinde Olduğu İddia Edildi.

Türkiye'nin yapacağı bir sınır ötesi harekatta, bu bölgeye kadar uzanmasının da tartışıldığı öğrenildi.

Yakın bir süre önce, Kuzey Irak'taki Peşmergelere ait bölgede bir hastanede tedavi gören ve Türkiye'nin burada olduğunu bildirmesi üzerine kaçan Murat Karayılan'ın son olarak Cebel Sincar bölgesinde olduğu iddia edildi.

Örgüt içinde kendisine suikast yapılan, burada yaralanan, korumalarının öldürüldüğü iddia edilen ve tedavisinden sonra tekrar örgütün başına dönen Murat Karayılan'la ilgili çalışmalar sürdürülüyor.

Irak'ın Cebel Sincar bölgesinde yaklaşık 300 bin Yezidi Kürt nüfusunun bulunduğu bildiriliyor. Ermenistan'daki Yezidi Kürtlerin yaşadığı bölgede daha önce de PKK militanlarının üslerinin bulunduğu iddia edilmişti.

Irak'taki Cebel Sincar, bölgesinde Karayılan ile birlikte çok sayıda PKK militanı ve lider kadronun da yaşamaya başladığı gelen bilgiler arasında. Kandil Dağı'na yapılacak bir operasyon öncesi PKK militanlarının bir bölümünün burayı terkettiği de söyleniyor.

Gelen bilgiler, Yezidi Kürtlerin yaşadığı ve PKK militanlarının yerleştiği Cebel Sincar'ın da Kandil gibi dağlık bölge olduğu şeklinde. Ayrıca Cebel Sincar bölgesi, yoğun şekilde Türkmen nüfusun yaşadığı Telafer'e de çok yakın.

Bölgeye yakından tanıyan kaynaklar, Amerikan ordusunun bir süredin Telafer'e yaptığı saldırıların bu açıdan da irdelenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Bütün bu gelişmeleri değerlendiren kaynaklar, Türkiye'nin bir sınır ötesi harekatta, gireceği yada operasyon yapacağı bölgeler arasında Cebel Sincar'ın da bulunabileceğini söylüyorlar. Bölgenin uzak olduğu için, yapılacak harekatın nokta hedef şeklinde ve havadan yapılacağı da kaydedeliyor.

Türkiye'nin bu konuda, Amerika ile istihbarat çalışmasını sürdürdüğü ve elindeki bilgileri verip, karşılıklı görüştüğü de anlatılıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, ABD gezisi öncesi bu konuda CİA'nın, Türkiye'ye bu yönde bazı bilgileri verdiği de bildiriliyor.

Son gelişmeler, Murat Karayılan ve bazı lider kadro ile militanların Cebel Sincar'da olduğu iddiaları, sınır ötesi operasyonun kapsayacağı bölgelerin ne olacağı, Erdoğan'ın ABD gezisinden sonra netleşecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title