Haberler

"Karadeniz ticaretinin bekçisi" Ceneviz Kalesi ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Güncelleme:

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi amacıyla inşa edilen, UNESCO tarafından 2013'te Geçici Dünya Mirası Listesi'ne alınan Ceneviz Kalesi restore edildi.

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi amacıyla inşa edilen, UNESCO tarafından 2013'te Geçici Dünya Mirası Listesi'ne alınan Ceneviz Kalesi restore edildi.

Batı Karadeniz'de doğa ve kültür turizmini bir arada yaşatmak ve bölgenin potansiyelini geliştirmek amacıyla kalede yaklaşık 8 yıldır aralıklarla devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Düzce'nin 38 kilometrelik sahil şeridine sahip Akçakoca ilçesinde bulunan 8 asırlık Ceneviz Kalesi'nde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanmasıyla tarihi yapı tüm ihtişamıyla gün yüzüne çıktı.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde denize sıfır konumuyla tarihin izlerini taşıyan kalenin sınırları içerisinde, Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen mavi bayrağa sahip plaj da bulunuyor.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca arkeolojik doğal sit alanı ilan edilen Ceneviz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının yürüttüğü restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

"Vatandaşlarımızı Ceneviz Kalesi'ne bekliyoruz"

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, AA muhabirine, vatandaşları Ceneviz Kalesi'ne beklediklerini söyledi.

Yanmaz, kalenin vatandaşların ziyaretine açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Düzce Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Genel Sekreterliği ve Akçakoca Belediyesinin el ele vererek çalışma yürüttüğünü kaydetti.

"Pandemi sürecinin hafiflemesiyle güzel bir açılışla kalemizi tamamen hizmete sunacağız." diyen Yanmaz, vatandaşları geçmişin izlerini sürmek için ilçeye davet etti.

Kovid-19 salgını nedeniyle geçen sezonun nispeten sakin geçtiğine değinen Yanmaz, yeni sezonda ziyaretçilerin, tarihi alanları salgın tedbirleri doğrultusunda gezerek geçmişin havasını soluyabileceğini ifade etti.

Ceneviz Kalesi'ne giden yolun asfaltlandığını belirten Yanmaz, bölgede ağaçlandırma çalışmalarının da kasıma kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Akçakoca Düzce Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title