Haberler

Karabük - Engelli Evine 6 Metrelik Asansör

Engelli evine 6 metrelik asansörKarabük'te, geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı felç olan 41 yaşındaki Erdal Daloğlu'nun, evinden dışarıya çıkabilmesi için Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz öncülüğünde belediye, müftülük ve üniversite desteği ile asansör yapıldı.

Engelli evine 6 metrelik asansör

Karabük'te, geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı felç olan 41 yaşındaki Erdal Daloğlu'nun, evinden dışarıya çıkabilmesi için Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz öncülüğünde belediye, müftülük ve üniversite desteği ile asansör yapıldı.

Cumayanı Köyü'nde oturan evli ve 3 çocuk babası Erdal Daloğlu, geçen yıl geçirdiği trafik kazasında yaralanarak belden aşağısı felç oldu. Zemin katın üstünde yer alan evindeki 15 basamaklı merdiven nedeniyle eşinin sıntında dışarıya çıkabilen Daloğlu için Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, asansör yaptırmak için girişimde bulundu. Kendisi de yıllar önce geçirdiği kaza nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyebilen ve kaynakçılık yapan Muhittin Yılmaz, dernek bütçesinin asansör maliyetini karşılayamaması üzerine asansörü kendisi yaptı. Asansörün malzemelerini belediye, müftülük ve Karabük Üniversitesi'nin desteği ile alan Yılmaz, montajını ise kendisi yaparak 6 metre yüksekliğindeki asansörü engelli Daloğlu'nun evine kurdu. Daloğlu, asansör sayesinde kendisi evine girip çıkmaya başladı.

Daloğlu, "Karanlıktan kurtuldum. Asansörle rahat bir şekilde evimden çıkıp girebiliyorum. Evime böyle bir sistem yapan Muhittin ağabeyime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek Başkanı Muhittin Yılmaz ise "Erdal kardeşimiz artık dışarıya rahat bir şekilde çıkabilecek. Elimizden gelen buydu ve biz bunu yaptık. Kardeşimize hayırlı olsun. İnşallah verilen desteklerle daha iyilerini yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhittin Yılmaz Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title