Haberler

Kar Yağdı, "Yurdum İnsanı" Heykeltıraş Oldu

Güncelleme:

Kütahya'da, üç gün yoğun yağan karın ardından kent merkezi hayatı bir yandan olumsuz etkilerken, bir yandan da vatandaşların kardan yaptığı figürler, "yurdum insanı heykeltıraş oldu" dedirttiriyor.

Kütahya'da, üç gün yoğun yağan karın ardından kent merkezi hayatı bir yandan olumsuz etkilerken, bir yandan da vatandaşların kardan yaptığı figürler, "yurdum insanı heykeltıraş oldu" dedirttiriyor.Kentin çeşitli noktalarında esnaf ve bazı vatandaşlar, kardan adam, koltuk, motosiklet, ticari taksi, çizgi film karakterleri Bugs Bunny ve Fred Çakmaktaş ile şef garson gibi figürler yapması, çevreden hem ilgi görüyor hem de karın keyfini yaşatıyor.Bugs Bunyy ve Fred Çakmaktaş'ı yapan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Selin Gürlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, can sıkıntısından kardan adam yapmaya başladıklarını söyledi.İlk önce küçük bir kardan adam yaptıklarını belirten Gürlü, "Daha sonra bir kütle oluşturup şekillendirmeye başladık. Güzel sanatlar bölümü öğrencisi olunca da bizim için gayet güzel oluyor. Biraz zaman harcadık ama gayet eğlenceliydi. Herbirini ayrı ayrı gecelerde yaptık. Gayet eğlendik" dediMobilya mağazası işletmecisi olan Polat Şentürk ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinin de kardan koltuk yaptıklarını söyledi.Herkesin kardan adam yaptığını belirten Şentürk, "Biz de alternatif olarak kardan koltuk yaptık. Arkadaşlarımızla bir fikir birliği yaparak böyle bir koltuk yaptık. Şu ana kadar oldukça olumlu sonuçlar aldık. Beğeni de topladık. Herkesin ilgisini çekmeyi başardık" ifadelerini kullandı.Balıklı Mahallesi Osmanlı Caddesi üzerinde arkadaşlarıyla birlikte "kardan kadın" yapan Şenol Çobanoğlu da karın keyfini çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi.İnşaat işçisi olduğu için işlerinin durduğunu ifade eden Çobanoğlu, "Kardan dolayı işlere ara verdik. Boş zamanımızı değerlendirmek için karın keyfini çıkarıyoruz. Herkes normalde kardan adam yapar. Biz ise kardan bayan yaptık. Güzel oldu. İnsanlar gelip burada hatıra fotoğrafı çektiriyor. Kışın keyfini böyle çıkarıyoruz" diye konuştu.Kebapçı Ahmet Sırdaş ise hem iş yerinin tanıtımını yapmak hem de çevreye faydalı olmak için "kardan şef garson" yaptıklarını kaydetti.Kentte, bir taksi durağının sürücüleri ise kardan yaptıkları ticari taksi figürü de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Frederico Chaves Guedes Bugs Bunny Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title