Haberler

Bulgaristan'la TIR Krizi Çözüldü

Güncelleme:

Bakanlığın, Bulgar makamlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda, sınır kapısında yaşanan "transit geçiş belgesi" sorunu çözüme kavuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, Bulgar makamlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda, sınır kapısında yaşanan "transit geçiş belgesi" sorunu çözüme kavuştu.

Bulgaristan tarafının yükümlülüğü olan transit geçiş belgelerini Türkiye'ye teslim etmesinin ardından, yaklaşık 13 gündür Kapıkule Sınır Kapısı'nda bekleyen sürücüler, sabah saatlerinden itibaren Bulgaristan'a geçmeye başladı.

Sınır kapısında bekleyen tırlar, işlemlerinin ardından yurt dışına çıkıyor. Sınır kapısında geçiş için bekleyen araçlar, yaklaşık 8 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Tır şöförü Celal Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan tarafında 4 gündür Türkiye'ye giriş yapmak için beklediğini belirtti.

Orada beklediği süre zarfında büyük sıkıntılar çektiğini ifade eden Doğru, "Allah'a şükür sorun çözüldü. İnşallah bundan sonra yaşanmaz" diye konuştu.

"BELGELER GELDİ, TÜRKİYE SİSTEMLERİ AÇTI"

Kapıkule'den sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak ise transit geçiş belgesi sorununun çözüldüğünü söyledi.

Bulgaristan'ın Türkiye'ye taahhüt ettiği geçiş belgelerini vermesinin ardından sorunun çözüme kavuştuğunu ifade eden Özırmak, "Belgelerin gelmesiyle Türkiye de sistemleri açtı. Gerçekten Bakanlığımız çok sıkı çalıştı. Gerekli önlemleri aldı. Alternatif güzergahlar belirledi. İyi geçti ve sorun bitti. İki dost ülke arasında ufak tefek sorunlar olacaktır. Onlar da güzel bir çalışmayla çözüldü" dedi.

Özırmak, tırların giriş çıkış işlemlerinin başlamasıyla 119 tırın Türkiye'den çıkış, 194 tırında Türkiye'ye giriş yaptığını aktardı.

BAKANLIĞIN GİRİŞİMLERİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bulgaristan ile Türkiye arasında yaşanan "tır krizinin" çözümü için Bulgar makamlarla yürütülen müzakerelerin sonuçlandığını ve Bulgaristan tarafının yükümlülüğü olan 110 bin transit geçiş belgesini Türkiye'ye teslim ettiğini belirterek, bugün giriş çıkışların normale döneceğini açıklamıştı.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Daniela Bobeva ise Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) açıklamasında, Bulgar tarafının sorunun bir bölümünü oluşturan Türk taşımacılarına geçiş belgesi verilmesi kararını aldıklarını ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Nedim Özırmak Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Kuveyt'teki bir binada çıkan yangında 39 kişi yanarak can verdi

Kuveyt'teki bir binada çıkan yangında 39 kişi yanarak can verdi

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Özel, Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam yapılmasını istedi! Masada üzerine konuşulan bir rakam bile varmış

Özel, Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam yapılmasını istedi! Masada üzerine konuşulan bir rakam bile varmış

Bakmadan Geçme

Voleybol kadınlar ligi filenin sultanları maçı hangi kanalda? Filenin sultanları maçı saat kaçta, nerede yayınlanacak? Müsavat Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında, nereli? Müsavat Dervişoğlu hayatı ve biyografisi! LGS SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIYOR 2024? LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS sınav sonucu sorgulama ekranı! GALATASARAY BEŞİKTAŞ SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN? Süper Kupa finali hangi tarihte, nerede? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2024 - 2025 okul takvimi! Birinci ve ikinci dönem ara tatiller ne zaman? BAYRAMDA HAVA NASIL? İstanbul, Ankara, İzmir Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz okullar, iş yerleri, bankalar tatil oluyor mu, yarım gün mü, tam gün mü çalışıyor? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİYOR MU? Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakam verdi: Asgari ücret ne kadar olur? Kurban Bayramın hangi günlere denk geliyor? Kurban Bayramının 1,2,3 günü ne zaman, hangi gün? AÖF YAZ OKULU KAYIT TARİHİ NE ZAMAN? #9997 Anadolu Üniversitesi yaz okulu kayıt ücreti ne kadar, ne zaman? Kredi kartıyla kurbanlık alınır mı, kesilir mi? Kredi kartına taksitle kurban kesilir mi? TYT'de hangi dersler var? TYT hangi dersleri içeriyor? TYT'de Matematik, Türkçe, Biyoloji, Fizik, Coğrafya var mı? GUSÜL ABDESTİ (boy abdesti) NASIL ALINIR? Gusül abdesti adımları neler? TV YAYIN AKIŞI 12 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Kurban kesmek yerine sadaka verilir mi? Kurban kesmek yerine bağış yapmak kabul olur mu?
Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! 7 Ekim sonrası en büyük füze saldırılarından biri gerçekleşti

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! 7 Ekim sonrası en büyük füze saldırılarından biri gerçekleşti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title