Haberler

Kapadokya Bayrama Dolu Dolu Giriyor

Güncelleme:

Kurban Bayramı'nı, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da geçirmek isteyen yerli turistlerin ilgisi dolayısıyla otellerin tamamının dolduğu bildirildi

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ahmet Tok: "Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin sezona denk gelmesi dolayısıyla doluluk yüzde 100'e ulaştı"

Ahmet Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peribacaları, vadileri, kayadan oyma butik otelleri ve sıcak hava balon turlarıyla dünyanın ve Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da sezonun mart ayında açıldığını, yaz tatilinde turist sayısının azaldığını, eylül-ekim aylarında bölgedeki turist hareketliliğinin yeniden başladığını söyledi. Deniz kıyısındaki tatil beldelerinde sezonun sona ermesiyle Kapadokya'nın yeniden ön plana çıktığını belirten Tok, "Yerli turist, deniz sezonunun sona ermesiyle tatil ve bayramlarda Kapadokya'yı tercih ediyor. Tatil mekanı olarak Kapadokya öne çıkarken, bölgedeki yıldızlı, kayadan oyma ve butik otellere olan ilgi her geçen gün artıyor" dedi.

KAPADOKYA'DA OTELLERDE YER KALMADI

Kapadokya'da Kurban Bayramı'nı geçirmeyi planlayan özellikle yerli turistin yer bulma sorunu yaşayacağını ifade eden Tok, şunları kaydetti: "Normalde Kapadokya bölgesindeki oteller, resmi ve dini bayramlarda yüzde 90 doluyor. Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin sezona denk gelmesi dolayısıyla doluluk yüzde 100'e ulaştı. Eylül ayı başından itibaren bölgedeki butik oteller de dahil tamamı dolmuş durumda. Pansiyonlarda bile yer bulmak zor çünkü bölgede yerli turistten ziyade yabancı turist ağırlıklı olarak bulunuyor. Yerli turist, yabancılardan yer bulabilirse tatilini Kapadokya'da geçirebilir. "Fiyatların otel tipine göre değiştiğini belirten Tok, "Pansiyonlar 80 ila 100 lira arasında değişirken, oteller 250-300 liraya, butik oteller ise geceliği bin liraya kadar tutulabiliyor" diye konuştu.

TURİSTLER İÇİN İKİ FARKLI TUR SEÇENEĞİ

Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz ise Kapadokya'daki otellerin rezervasyonlarına göre Kurban Bayramı için yer kalmadığını belirtti. Bayram dolayısıyla acentelerin iki farklı tur hazırladığını ifade eden Yılmaz, "Bayram dolayısıyla turlar iki kategoride yapılıyor. Bazı acenteler 2, bazıları da 3 günlük turlar düzenliyor. 3 günlük turlar, Hacıbektaş ilçesi, Kapadokya bölgesi ve Ihlara Vadisi'ni içeriyor. İki günlük turlarda ise Kapadokya bölgesi ve Ihlara Vadisi yer alıyor" dedi. Acentelerin düzenlediği tur paketlerine müzelere giriş ve rehberlik hizmetinin yanı sıra yarım pansiyon otel hizmetinin de dahil olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Bunun dışında kendi imkanlarıyla bölgeye gelenler de günübirlik turlara katılıyor ayrıca özel rehberler eşliğinde gezenler de oluyor" ifadesini kullandı. .

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Kapadokya Ahmet Tok Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title