Haberler

Kanser Hastaları İçin Buluştular

Almanya'nın Bottrop kentinde kanserli çocuklar yararına düzenlenen dayanışma gecesi, yoğun destek gördü.

Almanya'nın Bottrop kentinde kanserli çocuklar yararına düzenlenen dayanışma gecesi, yoğun destek gördü.

Oberhausen kentinde bulunan ve kanser hastalarına yardımlarıyla faaliyetlerini sürdüren Umut Yolu Derneği (UYD), dün akşam düzenlediği muhteşem bir geceyle hem kuruluşunun 10. yılını kutladı, hem de kanser hastaları yararına dayanışmayı sağladı.

Bottrop şehrinde bulunan Gülüm Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ve Şila ve Tolga Çılga'nın birlikte sunduğu "Kanserli Çocuklar Yararına Dayanışma Gecesi", bölgede yaşayan Tük-Alman yardımseverler tarafından büyük destek gördü.

Yardım gecesinde, Bottrop Anakent belediye başkanı Bernd Tischer, Duisburg belediye başkanı Erkan Kocalar, T. C. Essen başkonsolosluğu'ndan Muavin konsolos Müzeyyen Civan, Prof. Dr. Ali Sak ve çok sayıda dernek temsilcileri hazır bulundu.

Gecenin açış konuşmasını yapan Umut Yolu Derneği başkanı Aynur Çelikdöven, 2001 yılında kurdukları Umut Yolu Derneği'nin faaliyet hakkında davetlilere bilgiler verdi. Farklı dönemlerde kan bağışı ve ilik doku örneği gibi kampanyaları gerçekleştirdiklerini belirten Aynur Çelikdöven, "kuruluşumuzdan beri kanserli hasta ve ailelerinin yanında olduk. Bayram günleri hastanelerde düzenlediğimiz proğramlarla, hastaları ziyaret ediyoruz. Derneğimizin bahçesinde her yıl düzenlediğimiz yaz eğlençesiyle de, hastalığı nedeniyle tatile gidemeyen hastalara morel vermeye gayret ediyoruz. Siz değerli ve duyarlı destekçilerimizle, bu çalışmalarımızı uzun yıllar sürdürebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Gecede birer konuşma yapan Bottrop Anakent belediye başkanı Bernd Tischer, Duisburg belediye başkanı Erkan Kocalar, T. C. Essen başkonsolosluğu'ndan Muavin konsolos Müzeyyen Civan, Umut Yolu Derneği'nin önemli ve anlamlı bir misyon üstlendiğine dikkat çektiler.

Kanserli çocuklar yararına gerçekleştirilen gecede, bir kanser hastasının dramını anlatan kısa film "son umut" slayt olarak davetlilere izletilirken, Prof. Dr. Ali Sak'ta kanser hastalığının nedenleri ve tedavileri ile ilgili bir sunum yaptı.

Gecenin eğlençe bölümüne geçildiginde ise, pop sanatçısı Faruk k. , Dilek Eser, Aylince, Jayda ve Grup Anadolu sahne aldı.

Faruk Taner yönetiminde ege yöresi oyunlarını sergileyen Zeybek Ekibi ve Michael Jackson şhow yapan İbrahim Tüzün davetlilerden büyük alkış alırken, Faruk k. , sevilen şarkılarıyla salonu coşturmasını bildi.

Gecenin gerçekleşmesine katkı sunanlara, Umut Yolu Derneği tarafından taktim edilen teşekkür plaketlerinin ardindan gece sun buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title