Haberler

Kan Davası Göçe Zorladı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da hasımlarının köydeki evini kurşunladığını iddia eden Yücetepe ailesi, eşyalarını alarak kent merkezinde boş bir araziye yerleşti.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Sultantepe köyünde ikamet eden Yücetepe ailesi, önceki gün kan davası nedeniyle hasımlarının saldırısına uğrayarak kent merkezine kaçtı. Köydeki evleri kurşunlanan Yücetepe ailesi, devletin yardım etmemesi halinde öldürüleceklerini söyleyerek yardım istedi.

15 yıl önce kavga sonucu işlenen bir cinayetin ardından başlayan kan davası, Yücetepe ailesini göçe zorladı. İddiaya göre Eyyübiye'ye bağlı Sultantepe köyünde ikamet eden kan davalı ailelerden Yücetepe ailesinin evi önceki akşam hasımları tarafından kurşunlandı. Evde 3 çocuğu ile birlikte kurşunlardan yara almadan kurtulan baba Bekir Yücetepe, olayın ardından şikayetçi olmasına rağmen fail veya failler yakalanamadı. Olayın hemen ertesi günü olan dün yine hasımları tarafından kendisine süre verilen Bekir Yücetepe, evde bulduğu eşyaları minibüse atarak şehir merkezine kaçtı.

Şehirde ilk soluğunu adliyede alan Bekir Yücetepe ve ailesi, tekrardan failler hakkında şikayetçi olurken, basın mensuplarını arayarak hayatlarının tehlikede olduğunu ve devlet kanadının kendilerine yardımcı olmadığını iddia etti. Hasımlarının kendisini gördüğü yerde öldüreceğini iddia eden Bekir Yücetepe, bir çocuğunun da yine hasımları tarafından kaçırıldığını ve kendisinden haber alamadığını söyledi.

'DEVLET BİZE SAHİP ÇIKMIYOR'

Yaşadıklarını anlatan 4 çocuk babası Bekir Yücetepe, "Devlet bize sahip çıkmıyor. Gidecek yerimiz de yok ve ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Yücetepe'nin iddiasına göre kan davası 15 yıl önce başladı. Kardeşinin bir yaralanma olayı sonrası kendi deyimi ile korkuya kapılarak cinayet işlediğini söyleyen Bekir Yücetepe, 4 yıl cezaevinde yattı. Ardından şartlı tahliye ile serbest bırakılan ve 18 yıl infazı bulunan Yücetepe, köyüne gelerek ailesi ile yaşamaya devam etti. Aradan geçen süre boyunca sürekli olarak köydeki hasımları tarafından taciz edildiğini söyleyen Yücetepe, önceki akşam ise evinin yine hasımları tarafından tarandığını söyledi. Şikayetçi olmasının ardından köye gelen jandarma ekiplerinin yanında dahi eşine ve kendisine hakaret ve tehditler savrulduğunu iddia eden Yücetepe, olayda herhangi bir gözaltı ve tutuklama yapılmamasından yana dert yandı. Dün ise hasımlarının kendisine saat 16.00'ya kadar köyü terk etmek izin süre tanıdığını söyleyen Yücetepe, "Evde bulduğumuzu hemen arabaya koyarak kaçtık. Yoksa bizi öldürecekler. Kente gelir gelmez tekrardan şikayetçi olduk ama bizi dinleyen kimse yok" dedi.

'MARDİN KATLİAMI GİBİ YAPACAĞIZ'

Baba Bekir Yücetepe yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hasımlarım sürekli bizi darp ediyor. Önceki akşam evimizi taradılar. Sonra da bize süre vererek köyü terk etmemizi söylediler. Sabah hemen eşyalarımızı alarak kente geldik ve boş bir araziye eşyaları attık. Biz devlete gidiyoruz bizi geri gönderiyorlar, TEM'e, Jandarmaya gidiyoruz bizi geri gönderiyorlar. Devlet bize sahip çıkmazsa kendimizi yakacağız. Tüm bunlarla birlikte bir çocuğumu da kaçırdılar. Kendisinden 6 aydır haber alamıyorum. Nerede, ne yapıyor, durumu nasıl hiçbir bilgimiz yok. Diğer çocuğumu da kaçırdılar ama oğlum Abdurrahman son anda ellerinden kurtuldu. Ardından Antalya'ya kaçtı ve kaç ay sonra eve geri döndü. Her gün kabus yaşıyoruz. Bunlar bizi öldürecek, devlet bize yardım etsin."

ANNE: OĞLUMU KAÇIRDILAR, 6 AYDIR ORTADA YOK

Gözyaşları içerisinde devletten sorun için yardım isteyen Anne İslim Yücetepe ise oğlunun kaçırıldığını ve 6 aydır kendisinden haber alamadığını söyledi. Oğlunun yaşamından endişe duyduğunu söyleyen Anne İslim Yücetepe, "Oğlum şimdi nerede haberim yok. Hasımlarım kaçırdı, gittim oğlumun nerede olduğunu sordum bana söylemediler. Her türlü kötülüğü bize yaptılar" diye konuştu.

'KORKUDAN ÇOCUĞUMU TEDAVİYE GÖTÜREMİYORUM'

En küçük çocuğunun zihinsel engelli olduğunu ve hasımlarının korkusundan evden çıkamadığını söyleyen İslim Yücetepe, "Çocuğumun fizik tedavisi için hastaneye gitmem gerekiyor ama korkudan gidemiyorum. Diğer bir çocuğum da yine korkudan dolayı okula gitmiyor. Devlet bize sahip çıkmıyor. Nereye gittiysek çare bulamadık" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sultantepe Şanlıurfa Yerel Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title