Haberler

Kamu Alacaklarına Dair Yeniden Yapılandırma

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen Torba Yasa ile kamu alacaklarına dair yeniden yapılandırmadan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeleri de yararlanabilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen Torba Yasa ile kamu alacaklarına dair yeniden yapılandırmadan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeleri de yararlanabilecek.

Malatya TSO Genel Sekreteri Abdullah Duran, yaptığı yazılı açıklamada, üye aidatı borcu bulunanlara uyarılarda bulunularak, TBMM'de kabul edilen yeni yapılandırmalardan oda üyelerinin de yararlanabileceği belirtti.

Üyelere uyarılarda bulunan Duran, şunları kaydetti:

"Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun 11. maddesinin 5. fıkrasına göre, yapılandırmadan yaralanmak isteyen üyelerimiz, odamıza, 31 Ekim 2016 tarihine kadar bir dilekçeyle başvurmaları şarttır. Yasadan istifade etmek isteyip, odamıza yazılı başvuru yapan borçlu üyelerimizin 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan aidat borç asıllarına isabet eden gecikme zammı ve faizi alınmayacak ve iptal edilecek. Aidat borçlarının asıllarını taksitle ödemek isteyen üyeler, aidat borç asıllarının 1. taksitini son ödeme günü 30.11.2016, kalan tutarın ise aylık 6 eşit taksitte ödemeleri halinde bu alacaklara uygulanan gecikme faizi alınmayacak."

Duran, taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen ya da tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş borç asıllarına ilişkin faiz, gecikme zammı gibi fer'i alacaklarla ilgili mevzuat hükümlerine göre tekrar tahsil edileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Duran Malatya Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title