Haberler

Kampçıların yeni gözdesi Süphan Dağı

Güncelleme:

Kampçıların yeni gözdesi Süphan Dağı Bitlis son yıllarda kavuştuğu huzur ortamı ve el değmemiş doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin kamp kurduğu uğrak bir yer haline geldi.

Kampçıların yeni gözdesi Süphan Dağı

BİTLİS - Bitlis son yıllarda kavuştuğu huzur ortamı ve el değmemiş doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin kamp kurduğu uğrak bir yer haline geldi.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Bitlis'te bulunan Nemrut Krater Gölü, Aygır Gölü ve Süphan Dağı gibi doğa harikası mekanlar yaz boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırladı. Özellikle Malazgirt Zaferi kutlamaları çerçevesinde Ahlat'ta kurulan çadırlar ve millet bahçesi başta olmak üzere Selçuklu Meydan Mezarlığı ve kümbetler turistleri ağırlarken, Nemrut ve Süphan dağları da kampçıların uğrak yerleri oldu.

Bölgedeki ayı popülasyonunun artmasının ardından kamp yapanların sayısında da önemli artış yaşandığı gözlemlenirken, kampçılar zaman zaman ayılarla da karşılaşıp görüntülerini çekmeye çalışıyorlar.

Yeni kamp merkezlerinden Süphan Dağı da her gün yeni misafirlerini ağırlıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi alan bölgede kampçılar bir taraftan çadırlarını kurarken, diğer taraftan da şarkılar eşliğinde eğleniyorlar.

Bölgede uzun yıllardan beridir gözlemler yapan Bitlis Eren Üniversitesinde Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, ayılardan dolayı Nemrut Kalderası'ndaki göllerin kenarında kampçıların sayısında azalma olmasına rağmen farklı bölgelerde ayılardan uzak olan bölgelerde çadır kuranların sayısında oldukça artış gözlemlediğini söyledi. Haftanın birkaç gününü Nemrut Krater Gölü kenarında gökyüzünü gözlemleyerek geçiren Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, ayılara rağmen bölgeye gelerek kamp kuranların sayısının da azımsanmayacak ölçüde olduğunu belirterek, "Uzun yıllardan beridir bölgede gözlemler yapmaktayım. Yaptığım gözlemleri de kayıt altına almaktayım. Bitlis doğal alanlarıyla, Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü'yle muhteşem doğal alanlara sahiptir. Bunun yanında muhteşem yıldız manzarasını pek çok kez bize gösteren bir doğaya da sahiptir. İsviçre'den, Almanya'dan, Norveç'ten, Finlandiya'dan ve Avrupa'nın birçok ülkesinden ülkemize gelen birçok turist var. Özellikle Bitlis ve çevresine kamp için gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunun yanında yurt içinden gelen turistlerin de bölgede konakladıklarını gözlemledim. Son zamanlarda Nemrut Kalderası'ndaki ayı popülasyonunun artmasından dolayı Nemrut'taki kampçıların sayısında bir azalma görülmektedir. Fakat bunun yanında Süphan Dağı ve Van Gölü Havzası'nda turist artışlarına tanık oldum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süphan dağı Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title