Haberler

Jurassıc Land İstanbul'da

Soyları 65 milyon yıl önce tükenmiş olan gezegenin en görkemli canlıları olan dinozorlar, Forum İstanbul'da Jurassic Land'de yeniden hayat buldu!

Eğlence, sinema, tiyatro, eğitim, macera ve dinozorlara dair pek çok sürpriz Türkiye'nin en büyük tema parkı Jurassic Land'de!

Jurassic Land'de Macera, Müze ile Başlıyor

Jurassic Land'de macera müzede başlıyor! Çok görkemli aynı zamanda korkutucu bu canlılarla tanışırken merak etmeyin, gerçeklerinin aksine onlar sizi yemeye çalışmayacak! Farklı dönemlere ait yarı hareketli ve ses çıkaran dinozorların, iskeletlerin ve yumurtalarının gerçekçi biçimde sergilendiği bu müze bölümünde, özel ışık ve ses efektleriyle dinozorların gizemli dünyasına yolculuk edeceksiniz! Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan müze sertifikasına sahip olan bu bölümde T.Rex dahil otuzbeşden fazla farklı türde 70 adet dinozorun replikalarını, iskeletlerini, fosil ve yumurtalarını yakından görebilirsiniz! Çocuklarınız, müzenin içerisinde bulunan, Jurassic dönemini çağrıştıran mağara şeklindeki kazı alanında dinozorların kemiklerini aramak üzere gizemli bir keşfe çıkabilir! Kemik ve yumurtaları bulanlar paleontolog sertifikası almaya da hak kazanıyor!

Dinozorların dünyasına 6 boyutlu keşif, 96 kişi kapasitesi ile Türkiye'nin ilk ve en büyük hareketli sinema salonu; Juracopter!

Müzeden sonra sıra Jurassic Land'in eşi benzeri olmayan sinema deneyimine geliyor! Türkiye'nin en büyük dört boyutlu, altı efektli sineması olan Juracopter, dinozorların dünyasını keşfetmek için tasarlanmış dev bir helikopter görünümünde özel bir araç. Zorlu hava, deniz altı ve kara yolculukları için dizayn edilen Juracopter içerisinde dinozorların yaşadığı yere doğru yolculuğa çıkacak ve pek çok dinozor türü ile karşı karşıya kalacaksınız! Bu benzersiz film sırasında birçok efekt eşliğinde dinozorların nefesini adeta ensesinizde hissedeceksiniz! Dünyada bilinen birçok tema parkına 3 boyutlu macera filmleri tasarlayan Nicholas Koenig tarafından hazırlanan bu sinema deneyiminin etkisinden uzun süre çıkamayacaksınız!

Bilim Merkezi ve Laboratuvar

Juracopter ile yapılan tur bilim merkezinin de üzerinde bulunduğu tropik adada son buluyor. Bilim merkezi turu ise parkın en ilgi çekici bölümlerinden. Tur, kuluçka ünitesi ile başlıyor. Bilim adamlarının buradaki çalışmalarını yakından gözlemleme şansının yanı sıra merak edilen tüm konulara dair detayları buradaki görevlilerden öğrenme imkanı sunuluyor. Kuluçka sürecinden itibaren gerçekleştirilen dinozor araştırmalarının tamamı burada gerçekleştiriliyor. Gezinin bir sonraki durağı yeni doğan ve veterinerlik hizmetlerinin verildiği bölümler. Bu bölümlerde tedavi görmekte olan dinozorlar ve tedavi detayları ile ilgili bilgilendirme yapılıyor. Sonrasında; sırasıyla otçul ve etçil dinozorları yakından gözlemleyeceğimiz ünitelerde ilginç görüntüler ve tecrübeler sizleri beklemekte…

Show Garden

Onlarca animatronik dinozorun doğal ortamlarında yeniden hayat bulduklarına tanık olacağınız bu büyülü ortamdan çok etkileneceksiniz. Show Garden bölümünde dinozorların başrolde olduğu, eğlendirirken bir yandan da çocukları eğiten özel tiyatro gösterilerine katılabilirsiniz.

Jurassic Land Mağaza

Ziyaretçilerin günün anısını yaşatmak için yanlarında götürmek isteyecekleri hediyelik eşyaların yeraldığı Jurassic Land mağazada, aynı zamanda dinozorlar hakkında eğitici bilgilerin yeraldığı kaynak kitaplar da satılıyor. Jurassic Land'e özel tasarlanan dev dinozor maketlerinden alıp, evde kendiniz de bir araya getirebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title