Haberler

Jeofizik Mühendisi Yar. Doç. Dr. Mehmet Utku Açıklaması

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Yar.Doç.Dr.Mehmet Utku, geçtiğimiz 6 Şubat'ta Solomon adalarında meydana gelen depremin bir benzerini de Manisa'da beklediklerini belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Yar. Doç. Dr. Mehmet Utku, geçtiğimiz 6 Şubat'ta Solomon adalarında meydana gelen depremin bir benzerini de Manisa'da beklediklerini belirtti.

AFAD Manisa İl Müdürlüğü tarafından 'Nasıl Bir Afet Yönetimi?' konulu konferans düzenlendi. Celal Bayar Üniversitesi Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Manisa Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Manisa Belediyesi Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa İl AFAD Müdürü Bekir Şen, kurumun 2012 yılı çalışmaları ile 2013 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Şen, 2013 yılındaki en önemli çalışmalarının Manisa Derem Stratejisi Eylem Planı Çalışması olduğunu dile getirerek, "İlgili kurumlarımızla bu çalışmamız halen devam etmektedir. Bu plan çerçevesinde parsel bazında istenen jeofizik ve jeolojik parametreler belediyelerimizce müdürlüğümüze gönderilerek haritalara işlenmektedir. Önümüzdeki yıl içerisinde il genelindeki tüm yerleşim yerlerimizin zemin açısından afet riski haritaları kendiliğinden yapılmış olacak. Eylem planı çerçevesinde ayrıca Manisa Belediyemiz tarafından önümüzdeki günlerde Deprem Etüd Merkezi hizmete sunulacaktır" dedi.

"MANİSA'DA 8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ"

Şen'in ardından konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Yar. Doç. Dr. Mehmet Utku, en büyük depremlerin Pasifik çevresi ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu Alp-Himalaya deprem kuşağında meydana geldiğini söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu deprem kuşağının karakteristik bir yapısının bulunduğunu sözlerine ekleyen Utku, "Geçtiğimiz 6 Şubat'ta Solomon Adaları'nda bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 30 kilometre derinlikte 8 şiddetinde bir depremdi. Artçıları da 7 şiddetinde oldu. Yani bizim Manisa'da beklediğimiz büyüklükte bir deprem. Artçıları da 7 şiddetinde olacaktır. Bizim ülkemizin içerisinde buluna deprem kuşağı 2. derecede deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Manisa'da Türkiye içerisinde birinci derecede deprem kuşağı içerisinde yer alıyor" şeklinde kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Mehmet Utku Türkiye Politika Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title