Haberler

Japon Dostluk Günü Kutlandı

Güncelleme:

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde Türk-Japon Dostluk Günü kutlandı.

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde Türk-Japon Dostluk Günü kutlanırken, Van depreminde kurtarma çalışmalarına katılırken ölen Japon Dr. Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği parkın açılışı yapıldı.

Her yıl binlerce Japon turistin ziyaret ettiği Safranbolu'da bu yıl 6'ncısı düzenlenen Türk- Japon Dostluk Günü, dün akşam düzenlenen etkinliklerle başladı. Van depreminde ölen Japon Dr. Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği Camikebir Mahallesi'ndeki parkın açılışı yapıldı. Japon ve yerli konuklara ayran ve pilav ikram edildi. Kent Tarihi Müzesi'nin bahçesindeki etkinliğe Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Japonya Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Shigeru Kikuma, Türk-Japon Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishimato ve davetliler katıldı. Gece, Japon geleneksel davul- gösterisiyle başlarken, Safranbolu Belediyesi folklor ekibinin kına gecesi gösterimi, Ankara Üniversitesi Japonoloji öğrenci topluluğunun geleneksel Japon Soran Bushi dans gösterimi, Japon dövüşçülerin gösterileri ilgiyle izlenildi. Japon sanatçı Susumu Fujimoto, Safranbolu ve İstanbul isimli şarkıları Türkçe söylerken büyük alkış topladı. Kutlamalar yine Japon geleneksel davul gösterileriyle son buldu.

Japonya Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Shigeru Kikuma halkının Japonya'nın dostu olan Türkiye'yi yakından tanımak istediğini belirterek, şöyle dedi Safranbolu'nun tarihi ev ve sokakları bizleri cezbediyor. Ben her Safranbolu'ya gelişimde memleketime gelmiş gibi hissederim. Ben böyle bir ülkede görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu dostluk ilişkilerimizi sürdürmeyi arzu ediyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Safranbolu Japonya Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title