Haberler

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı

Balıkesir'de Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Balıkesir'de Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Balıkesir Alay Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin kutlama mesajları ve jandarmanın tarihçesi okundu.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında jandarmanın iç güvenliğin sağlanmasında önemli rol üstlendiğini söyledi.

Kendileri için halkın huzur ve güvenliğinin ilk sırada yer aldığını ifade eden Arık, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı gün vesilesiyle, Jandarma Teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın terleri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı Jandarma Teşkilatı onları daima minnetle yad edecektir. Jandarma Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma Teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim."

Konuşmanın ardından il genelinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Kutlama programına Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Garnizon ve Bakım Okulu Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğgeneral Şenol Alkış, Erdek Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Alper Yeniel, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, jandarma personeli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hulusi Akar Ömer Arık Balıkesir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar
title