Haberler

İzmir Mardinliler Federasyonu'ndan, Suriyelilere Yemek

izmir Mardinliler Federasyonu, Basmane Semti'nde bulunan Suriyelilere, 500 kişilik yemek dağıttı.

izmir Mardinliler Federasyonu, Basmane Semti'nde bulunan Suriyelilere, 500 kişilik yemek dağıttı. Bir ay boyunca yemek dağıtacaklarını söyleyen Federasyon Başkanı Ferhan Ademhan, İTO ve EBSO'yu de destek vermeye çağırdı.

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan ve IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelilerin önemli bir bölümü de, Yunan adalarına geçebilmek için İzmir'e göç etti. Basmane semtindeki yaşam koşulları tartışılan Suriyeliler için İzmir Mardinliler Federasyonu harekete geçti. Bir haftadır saat 19.30'da, Basmane Gar'ı karşısındaki camii önünde Federasyon Başkanı Ferhan Ademhan'ın da katılımıyla Suriyelilere yemek dağıtımı yapıldı. Federasyon üyeleriyle görüşüp yemek dağıtımını bir ay boyunca sürdüreceklerini söyleyen Ademhan, "Suriyeliler bizim tanrı misafirimiz. Onlara sahip çıkmamız lazım. Biz elimizdeki imkanlar doğrultusunda onlara tavuklu pilav ve ayran dağıtıyoruz. Yer sorunu yaşadığımız için, sulu yemek veremiyoruz. Çünkü İnsanlar kaldırım kenarlarında karınlarını doyurmak zorunda kalıyorlar. Ben İTO ve EBSO'yu da göreve davet ediyorum. Bir fon oluşturup, bu misafirlerimize sahip çıkalım. Mülki amirlerimiz de, yer ve güvenlik sorununu çözdükleri zamana eminim daha düzenli bir şekilde bu faaliyetimizi sürdürürüz. Bu insanlara sahip çıkmamız lazım. Bizim de başımıza gelebilirdi" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhan Ademhan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title