Haberler

İzmir'de Olaysız Nevruz Kutlaması

İzmir'de olaysız nevruz kutlamasıİZMİR'de geçen yıl izin verilmeyen nevruz kutlaması bu yıl Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı.

İzmir'de olaysız nevruz kutlaması

İZMİR'de geçen yıl izin verilmeyen nevruz kutlaması bu yıl Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Katılımın az olduğu kutlamalar olaysız sona erdi. Kutlamalarda yasak yayınları ve pankartları içeriye sokmaya çalışan 16 kişi de gözaltına alındı. Nevruz konuşmasını yapan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Asla ve asla yalnız yaşamayacağız. Arkamızda mücadele uğruna cezaevlerinde zindanlarda eziyet çekenlerimiz var. Şimdi biz hayatta olanlar, hayatlarına kastedilmiş olanlar için mücadeleye devam ediyoruz. Sizi oradan almadan bize huzur yok" dedi.

Nevruz kutlamalarının İzmir'de bu yılki adresi valiliğin izniyle Gündoğdu Meydanı oldu. Bir saat gecikmeli başlayan kutlamalarda, katılımcılar Cumhuriyet Meydanı'na kurulan tek arama noktasındaki üst aramasından sonra içeriye alındı. Geçen yılların aksine katılım sayısının düşük olduğu kutlama alanına, parti flamaları dışında kalan, terör örgütünü simgeleyen pankart ve bezler alınmadı. Arama noktasında zaman zaman polis ile katılımcılar arasında küçük çaplı tartışmalar da yaşandı.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ, "ASLA YALNIZ YAŞAMAYACAĞIZ"

Tutuklu olan HDP eski Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mektubunun okunduğu nevruz kutlamasında konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Asla ve asla yalnız yaşamayacağız. Arkamızda mücadele uğruna cezaevlerinde zindanlarda eziyet çekenlerimiz var. Şimdi biz hayatta olanlar, hayatlarına kastedilmiş olanlar için mücadeleye devam ediyoruz. Sizi oradan almadan bize huzur yok. Türk ve Kürt halkının fikir erbabı, onun pratiğini biçimlendiren insana, 5 yıldır hiç kimseyle görüştürülmese de Abdullah Öcalan'a selam olsun. Öcalan'ın düşüncelerini, barışı ve demokrasiyle ortak yaşam için düşüncelerini ortaya koyunca suçlu ve suçluyu övüyorsunuz diyorlar. Oysa siz suçlusunuz, biz değil. Halklarımızı birbirine düşman ederek yüz yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz. Ama artık bu yüzyıl bizim olacak" dedi.

Konuşmasında sık sık hükümeti eleştiren Ertuğrul Kürkçü, "Bilim insanlarımıza buradan sonsuz sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Binlerce akademisyen bilim adamı sömürge savaşına hayır diyerek bir adım öne çıktı. Hepsi işlerinden atıldı. Ama barışı terk etmediler. Bize kiminle ittifak yapacaksınız diye soruyorlar. Kiminle ittifak edeceksiniz? işte ittifak budur. Bilim insanları ile kadınlarla, sosyalistlerle ittifak içerisindeyiz. Bu çekirdek büyüyecek ve dışlanan herkesi kucaklayan bir hareket haline gelecek. Biz ümidi temsil ediyoruz. Onlar korkuyor. Onların cumhurbaşkanı her gün diyor ki 'Şu kadar öldürdük.' Sayılmayız parmak ile durulmayız yıkmak ile. Bizi yıkamazlar. Seçim yasası yaptılar. Sahte oy atanlara itiraz ederseniz sandıkların başına polis koyacağız diyorlar. Sayın Tayyip Erdoğan size cevabımız bu. (alanda bulunanlardan yuh sesleri yükseldi) Siz ne yaparsanız yapın sandıkların başına kimleri dikerseniz dikin HDP sandıkların içerine ne koyacağını biliyor. İradesini koyacak. CHP'li arkadaşlar da bizler gibi düşünüyor. Daha adil ve onurlu bir gelecek düşünüyorlar ama Kemal Kılıçdaroğlu ne yapıyor. Erdoğan nereye çağırıyorsa gidiyor. Yenikapı'ya gel diyor, gidiyor. Bundan dolayı biz o kitleye doğruları anlatalım" diye konuştu.

Nevruz kutlaması konuşmanın ardından İlkay Akkaya konseriyle devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ertuğrul Kürkçü Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title