Haberler

İzmir Barosu, Ysk Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

İZMİR Barosu, referandumda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı kararların hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, suç duyurusunda bulundu.

İZMİR Barosu, referandumda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı kararların hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu, 16 Nisan'da gerçekleştirilen referandum süresince YSK'nın kararlarının hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, suç duyurusunda bulundu. İzmir Adliyesi 4'üncü Kat baro biriminde yapılan basın açıklamasına, Baro Başkanı Aydın Özcan, yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı. YSK'nın referandum devam ederken, tüm oy dengesinin sağlığını ve referandumun tarafsızlığını şaibeye düşürecek şekilde 'mühürsüz oy pusularının' da geçerli sayılacağı duyurusunun, kanuna aykırı olarak ve referandum güvenirliğini olumsuz etkileyecek şekilde yapıldığını ileri süren Özcan, "Görevi Kötüye Kullanma" suçunun unsurlarının oluştuğunu söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin 2014 yılında bireysel başvuru üzerine verdiği kararında, meslek odalarının seçimlerinde dahi mühürsüz oy pusulalarının geçersiz olacağından söz edildiğini ifade eden Özcan, "Şu halde YSK'nın emredici bu kanun hükmünü herhangi bir gerekçeyle görmezden gelmesi hukuka uygun olamaz" dedi.

AYNI SEÇİMDE İKİ FARKLI UYGULAMA

YSK'nin, yurt dışı oylarda mühürsüz oy pusulalarını geçerli saymadığını, yurt içi oylarda ise geçerli saydığını belirten Özcan, "Aynı seçimde, bir yerde farklı uygulamada, diğer yerde farklı uygulama yapılmıştır. Oy pusulaları ve zarflara oylama sonrasında kaşe basılmıştır. Mühürsüz oyların sayılmasının yanı sıra, mühürsüz oy pusulalarına sonradan mühür basıldığı da belgelenmiştir"dedi. YSK'nin uygulamalarının, Anayasa'nın 67. maddesinde güvence altına alınmış seçme hakkını ve 79. maddesinde yer alan seçimlerin doğruluk ve dürüstlük kurallarını ihlal ettiğini ifade eden Özcan, ayrıca 'tercih'  mührü dışında  'evet' mührünün kullanılmasının da seçmenin iradesini etkileyecek nitelikte olduğunu belirtti. Tüm yasa, Anayasa, AİHS maddelerinin ihlal edildiğini dile getiren Özcan, söz konusu uygulamalarla ilgili YSK görevlileri hakkında 'Görevi Kötüye Kullanma' suçundan soruşturma açılmasını talep ettiklerini belirtti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Aydın Özcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title