Haberler

İzmir - Baro Başkanları Aday Belirlemek İçin Toplandı

Ege ve Marmara Bölgelerindeki Kentlerin Baro Başkanları, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un Ölümünün Ardından Yaşanacak Seçim Öncesi Biraraya Geldi. İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, Hukukun Üstünlüğünü, Yargının Bağımsızlığını Sağlayacak Adayı Belirlemek İçin Çalıştıklarını, Son Günlerde TBMM'den Geçen Anayasa Değişikliği Maddelerinin, Tekelleşme Yaratabileceğini, Demokrasiyi Ortadan Kaldıracağına İnandığını Dile Getirdi.

EGE ve Marmara bölgelerindeki kentlerin baro başkanları, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un ölümünün ardından yaşanacak seçim öncesi biraraya geldi. İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını sağlayacak adayı belirlemek için çalıştıklarını, son günlerde TBMM'den geçen anayasa değişikliği maddelerinin, tekelleşme yaratabileceğini, demokrasiyi ortadan kaldıracağına inandığını dile getirdi.

İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen'in ev sahipliğinde, Mövenpick Otel'de gerçekleşen toplantıya, Aydın, Balıkesir, Denizli, Muğla, Manisa, Uşak, Bursa, Edirne, Kocaeli, Tekirdağ ve Sakarya'nın Baro Başkanları katıldı. Meslektaşları adına konuşan İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, ''Geçen hafta, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'u kaybettik. Bunun acısını yaşıyoruz. Onun ölümüyle önce Türkiye'de sonra Barolar Birliği'nde önemli bir boşluk oldu. Her platformda, yargının bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü savunuyordu. Onun ardından yeni başkanımızı seçme durumu oluştu. Seçimler, 12-13 Haziran'da, Ankara'da yapılacak. Biz, özellikle şu dönemde yeni başkanımızı çok önemsiyoruz. Çünkü memlekette, hukuk düzeni değiştirilmeye çalışılıyor. Yeni başkanımızın da bizi, düşüncelerimizi dört dörtlük temsil etmesi gerekir. Bu nedenle biraraya geldik. Şu an, resmi olmayan aday adayı 7 kişi var. Onların üzerinde konuşacağız. Kimin olması gerektiğini tartışacağız' diye konuştu.

Başkan seçimiyle ilgili benzer toplantılar yapacaklarını da dile getiren Başkan Sökmen, TBMM'deki anayasa değişikliği maddelerinin görüşülmesiyle ilgili olarak ise, ''Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki değişikliği içeren ve dün geçen üç maddenin, yargı bağımsızlığını ortadan kaldıracağına, tekelleşme yaratacağına inanıyoruz. Yasama, yürütme, yargının tek elde toplanması, demokrasinin ortadan kalkmasıdır. Bunu kabul etmiyoruz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title