Haberler

İyilik İçin Sanat Derneği Sanatçıları Bir Araya Getirdi

Dünyanın en önemli sanat müzelerinden biri olan, yaklaşık 2 milyondan fazla sanat eserini bünyesinde barındıran Metropolitan Sanat Müzesi ve İyilik İçin Sanat Derneği, işbirliği çerçevesinde Türk Modern sanatçılarıyla bir araya geldi.

Dünyanın en önemli sanat müzelerinden biri olan, yaklaşık 2 milyondan fazla sanat eserini bünyesinde barındıran Metropolitan Sanat Müzesi ve İyilik İçin Sanat Derneği, işbirliği çerçevesinde Türk Modern sanatçılarıyla bir araya geldi.

Sanatı geniş kitlelere sevdirmek iş ve sanat dünyasını birbirine yaklaştırmak amacıyla kurulan Magnum Opus Sanat Platformu'nun tüzel kişiliğini kazanmasıyla kurulan İyilik İçin Sanat Derneğince düzenlenen toplantıda konuşan The Met'in İslam Sanatları Departmanı'ndaki Küratörü Deniz Beyazıt, müzenin misyonunu dünyadaki el yapımı eşyaların ansiklopedik bir koleksiyonunu yapmak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, modern ve çağdaş sanatlar müze koleksiyonunda yetersiz temsil edildiğine dikkati çeken Beyazıt, şöyle devam etti:

"Anadolu toprakları çok zengin tarihi ve kültürel bir geçmişe sahip. Bu yaratıcılık günümüzde de devam ediyor. Türk modern ve çağdaş sanatının çok özel ve çok büyük potansiyeli olduğunu düşünüyorum ve bu son yıllarda yurt dışında da hissediliyor. Ancak müzelerde ve üniversitelerde bu potansiyel bugüne kadar yeterince yer almıyor. The Met'te de 1900 yılına kadar Ortadoğu'dan koleksiyon var fakat bu tarihten sonraki eserlerimiz özellikle Türk sanatları çok az. Ansiklopedik bir müze olduğumuz için bu alandaki eksiklerimizi gidermeyi arzuluyorduk. Bu nedenle bu proje bize iletildiğinde sıcak baktık ve İyilik İçin Sanat Derneği ile yola çıktık."

İyilik İçin Sanat Derneği ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin Türk Modern sanatını kapsadığını belirten Beyazıt, projenin uzun soluklu bir proje olduğunun altını çizdi.

İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt da The Met ile yaptıkları işbirliğinin Türkiye'nin çağdaş sanata bakışı ve Türk sanatçıların eserlerinin tanıtımının ilk defa bir dernek aracılığıyla yapılmasına imkan tanıdığını belirtti.

Metropolitan Müzesi ile kurdukları birliktelikten mutlu olduklarını belirten Selin Bozkurt, "Hem bir yıldır süren çalışmalarımızdan böyle güzel bir sonuç almaktan hem de Metropolitan Müzesi'nde modern ve çağdaş Türk sanatını geliştirebilme şansını elde eden ilk Türk derneği olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Büyük işler başaracağımıza inanıyorum." diye konuştu.

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şölen Altop Shaffer da The Met ile İyilik İçin Sanat Derneği'nin işbirliği sürecini anlattı.

İyilik İçin Sanat Derneği'nin bugüne kadar 60'a yakın sanatçının atölyesine ziyaret gerçekleştirdiğini anlatan Şölen, bu ziyaretler sürdükçe artacak sanatçıların eserlerini de The Met'in değerlendirmesine sunacaklarını belirtti.

Şölen, İyilik İçin Sanat Derneği'nin bir şubesinin de New York'ta açılması için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Selin Bozkurt Türkiye Şölen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title