Haberler

İYİ Parti'den İsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıya tepki: Şiddetle lanetliyoruz

Güncelleme:

İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketi ile Türk bayrağını yaktığı provokasyona yönelik bir tepki de İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "İsviçre'de PKK terör örgütü sempatizanları tarafından yapılan çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. İYİ Parti olarak bu menfur saldırı karşısında İsviçre makamlarını gerekli hassasiyete ve hukuki adımları atmaya davet ediyoruz." dedi.

Terör örgütü PKK yandaşları, İsviçre'nin Zürih kentinde provokasyona kalkıştı. "Zürih Devrimci Grev Kolektifi" adlı grup tarafından Zürih'teki UBS bankası önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen kukla ve Türk bayrağını ateşe verdiler. İsviçre genelinde binlerce kişinin düzenlediği "Feminist Grevi"ne sızan grup, bankanın önündeki provokasyonlardan önce "Kill Erdogan (Erdoğan'ı öldürün)" yazılı pankart da açtı.

İYİ PARTİ TAVRINI BELLİ ETTİ

Türkiye, skandal olaya sert tepki gösterirken muhalefetten İyi Parti'de olaya karşı tavrını belli etti. Sosyal medya üzerinden konuya dair açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Yılmaz, olayı şiddetle kınadıklarını söyledi.

"ŞİDDETLE LANETLİYORUZ"

Yılmaz, "İsviçre'de PKK terör örgütü sempatizanları tarafından yapılan çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. İYİ Parti olarak bu menfur saldırı karşısında İsviçre makamlarını gerekli hassasiyete ve hukuki adımları atmaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den İsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıya tepki: Şiddetle lanetliyoruz

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk bayrağını ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsviçre makamlarının bu alçak eyleme göz yummasını şiddetle kınıyoruz. İsviçre makamlarını terörle ve nefret suçlarıyla mücadele konusunda kararlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İSVİÇRE BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Skandal olay sonrası İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, bu sabah Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi. Görüşmede, Büyükelçi Ruch'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu vurgulanırken bu tür saldırılara müsaade edilmemesi gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca olaya ilişkin soruşturmanın başlatılarak, faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin süratle yapılmasının talep edildiği öğrenildi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Kürşad Zorlu İYİ Parti İsviçre PKK Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

ERKAN ÜNAL:

Yanlış ittifak tarafindasiniz sayın aksener,evinize dönün

74
39
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Bahçeli doğru yerde mi , o kadar ettiği lafları sözleri unuttun galiba , bir atasözü vardır tükürdüğünü yalamak bahçeli öyle yaptı ama Akşener yapmaz , gerçek ülkücü ampulün yanında olmaz

yanıt30
yanıt78
osmanlı:

Çınar, Bahçelinin safi belli. Dün AKP analar ağlamasın diye görüşmeler yaparken si ırda megri ler söylenirken Bahçeli tüm gücüyle karşı idi. AKParti bu yanlıştan döndü doğru yolda ve tam karşı tavır aldı. Bahceli bunu gördüğü için birliktelik yapıyor. Oysa aksener dün karşı olduğuna bugün ses bile çıkaramadı..

yanıt7
yanıt7
osmanlı:

Çınar evet Bahçeli doğru yerde. Dünde terörün teröristin karşısında idi bugünde öyle. Erdoğan bugün teröristin tam karşısında olduğundan onlara kan kusturduğundan Bahçeli Erdoğan in yanında. Ya akşener. Oy için kılıçdarogluna siper oldu seçimlerde gıkını bile çıkaramadı.

yanıt19
yanıt9
Mevlüt:

afesin iyi partiye. milliyetçi oldukları akıllarına gelmiş. düne kadar hdp ile kanki olan chp yi destekliyorlardı.

74
31
yanıtYanıtla
osmanlı:

Artık rahatsınız, kınayabildiğiniz kadar kınayın. Hatta kına yakın...

21
7
yanıtYanıtla
Ayfer Karakay:

Aciz yaratıklar anca maket ve bayrak yakarsınız toz beyinliler

18
1
yanıtYanıtla
EkSeS:

Daha düne kadar oturduğunuz 6'lı masayı destekleyince kınamıyordunuz.

14
5
yanıtYanıtla
özgün özen :

pkk lilar bilinçli yapıyor ama isveçte izlemicek bi devlet olmaya karar vericek kukla değil

14
3
yanıtYanıtla
özgün özen :

mit acil bi isveçe el atsın

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title