Haberler

İstiklal Savaşı şehidinin oğluna vefa -

Genelkurmay Başkanlığı, İstiklal Savaşı'nda şehit düşen Piyade Yedek Üsteğmen Mehmet Neşet'in 92 yaşındaki oğlu Mehmet Muzaffer Önder'i unutmadı.

HÜSEYİN GAZİ KAYKI - Genelkurmay Başkanlığı, İstiklal Savaşı'nda şehit düşen Piyade Yedek Üsteğmen Mehmet Neşet'in 92 yaşındaki oğlu Mehmet Muzaffer Önder'i unutmadı. 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle ağırlanacak şehit aileleri arasında yer verilen Önder'e davetiyesini Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz verdi.

Genelkurmay Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu sene de 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle bir grup şehit ailesini Ankara'da misafir edecek. 17-19 Mart 2014 tarihleri arasındaki etkinliğe yurdun her köşesinden 23 şehit ailesi davet edildi.

Bu yıl sadece asker şehitlerin değil, polis, köy korucusu ve öğretmen olmak üzere tüm şehitleri temsilen şehit aileleri söz konusu etkinliğe katılacak.

En küçüğü 13 yaşındaki davetlilerin en yaşlısı ise İstiklal Savaşı'nda şehit düşen Piyade Yedek Üsteğmen Mehmet Neşet'in 92 yaşındaki oğlu Mehmet Muzaffer Önder ile gelini Gönül Önder olacak.

Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve eşi Gülsüm Korkmaz, Mehmet Muzaffer Önder'i, eşi Gönül ve kızı Zeliha Meral Önder ile birlikte yaşadığı evinde ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığının davetiyesini Önder'e takdim eden Korkmaz, "Şehitlerimizin aileleri, şehitlerimizin bize en kutsal emanetleri. Onların fedakarlıkları, onların kahramanlıkları hep birer destan olmuş. Bu toprakları bize yurt etmek için, devletimizi ebed kılmak için çok büyük fedakarlıklar göstermişler. Tabii o fedakarlıklar neticesinde yazmış oldukları destanlar bizler için ilham kaynağı, bizler için güç, kudret kaynağı. Biz onlara bakarak mücadele azmimizi daha çok yoğunlaştırıyoruz. Ülkemize, devletimize, vatanımıza hizmeti daha yoğunlaştırıyoruz" dedi.

Kendisi de emekli Jandarma Hakim Albay olan Mehmet Muzaffer Önder'in, ismine ilişkin çok güzel bir anısı olduğunu dile getiren Korkmaz, "Komutanımız dünyaya geldiğinde rahmetli şehidimiz cephede. Yaralanıyor, Eskişehir'e Hilal-i Ahmer Hastanesine kaldırılıyor. Orada şehadet mertebesine erişiyor. Oğlunun olduğunu cephede haber alıyor. Cephede bir muzaffer kazandığı için oğlunun adı da Muzaffer olsun diyor. Müthiş bir hikaye. Bir şehit evladı, müthiş, bize güç katan, kuvvet veren müthiş bir hikaye" ifadesini kullandı.

Önder'in, davetiye için teşekkür etmesi ve "Bize onur verdiniz" demesi üzerine, Tuğgeneral Korkmaz, "O onur bize ait. Şehitlerimizin emanetisiniz. Sizler için biz ne yapsak az. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin size vefa borcu var" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, bu konularda çok hassasiyet sergilediğini belirten Korkmaz, bu yıl da daha önceki senelerde olduğu gibi yine şehit ailelerinin, 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle düzenlenecek etkinliklere davet edildiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Ankara Merkez Kemal Korkmaz Politika Güncel Haberler

title