Haberler

İstanbulkart kararı Göçmen Sendikası'nın tepkisini çekti! İBB'den yanıt gecikmedi

Güncelleme:

İBB ekim ayı itibarıyla resmi tatil ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarının faydalanacağını duyurdu. Göçmen Sendikası Girişimi ise göçmenlerin bu haktan yararlanamayacak olmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, "Kaçak göçmenler ve turistler için ulaşım hakkını engellemiyoruz. Ücretini ödeyerek ulaşım hakkından yararlanabilirler'' dedi.

Milli ve dini bayramlarda toplu ulaşıma ücretsiz binmek için İstanbulkartlarda 'Kişiselleştirme' işleminin yapılması zorunlu hale getirildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Milli ve dini bayramlarda İstanbul'da ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sağlıyoruz. Bu hak sadece TC vatandaşlarını ve hak sahibi yabancıları kapsıyor. Bu kapsamın dışındakiler 29 Ekim itibariyle ücretsiz ulaşımdan faydalanamayacak'' ifadelerine yer verdi.

SON GÜN 29 EKİM

İmamoğlu, açıklamasının devamında bu kapsam dışında kalanların 29 Ekim itibariyle ücretsiz ulaşımdan faydalanamayacağını belirtti. İmamoğlu'nun duyurusunun ardından Twitter'dan açıklama yapan eski İBB Sözcüsü Murat Ongun ise "Bu uygulamanın meali: İstanbullunun vergisi ile kaçak göçmenler ücretsiz ulaşım kullanamaz. İstanbulluların bilgisine sunarız." şeklinde açıklama yaptı.

İstanbulkart kararı Göçmen Sendikası'nın tepkisini çekti! İBB'den yanıt gecikmedi

"ÜCRETİNİ ÖDEYİP ULAŞIMDAN YARARLANABİLİRLER"

Bu uygulamaya karşı çıkan ''Göçmen Sendikası Girişimi'' sosyal medya hesabından ''Ulaşım, temel insan hakkıdır. Bu hakkı kısıtlamak, engellemek insan haklarına saldırıdır. Eşit, güvenli ve insanca ulaşım hakkımızı savunacağız'' paylaşımını yaptı. Ongun ise bu paylaşıma yanıt olarak sosyal medya hesabından ''29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, kaçak göçmenler ve turistler için ulaşım hakkını engellemiyoruz. Ücretini ödeyerek ulaşım hakkından yararlanabilirler'' açıklamasında bulundu.

İstanbulkart kararı Göçmen Sendikası'nın tepkisini çekti! İBB'den yanıt gecikmedi

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Ekrem İmamoğlu Murat Ongun İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

ekaf paseh:

göçmenleri istemiyoruz yeter ev kiralarını ödeyemiyoruz sizin yüzünüzden

119
12
yanıtYanıtla
Murat Ars:

Artık düşün Bu milletin sırtından istemiyoruz sizi

116
10
yanıtYanıtla
Koparan:

Ücretini ödeyip, ulaşımdan faydalanabilirlermiş. Yok ücretini ödesinler, kapisından indir..! Bayram bu bayram..! Dini bayram. Güzel insanların, selamlastığı, kucaklastığı bayram.insan cins, ırk ayrimi yapmadiğımız bayram. Elbette bayramın önemini, anlamıni bilenler icin, bayramdır.

5
29
yanıtYanıtla
Ömer Çevik:

Ben bir ak partili olarak turistlerin İst kart kullanimini ni kabul etmiyorum burası onların ülkesi deyil versinler neyse ücretini alsınlar hizmetini tıpkı her ülkede turistler neyse o

26
3
yanıtYanıtla
ilkcan iyidir:

Yeter artık istemiyoruz bizim sesimizi kim duyacak

18
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title