Haberler

İstanbul Valisi Nevruz Duası Okudu

Güncelleme:

İstanbul Valisi'nin Nevruz duası okuduğu kutlamada, Türk dünyasından gelen dans toplulukları maharetlerini sergiledi

İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRSOY) ve Zeytinburnu Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen kutlama, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun nevruz duasını okumasıyla başladı.

Vali Mutlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, baharın müjdecisi nevruzun herkese mutluluk, sevinç ve umut getirmesini dileyerek, ''Bundan sonra her birimiz, birbirimizle daha çok selamlaşarak, birbirimizin gözlerine daha çok bakarak, sevgi dilekleri yansıtarak, içimizdeki kini, nefreti, kıskançlığı, kötü her şeyi geride bırakarak, her yeni günümüzü bahar sevinci içinde yaşayalım'' ifadelerini kullandı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kutlamalarda 16 ülkeden 256 sanatçının misafir edildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet ve diğer protokol el ele tutuşarak, yakılan geleneksel nevruz ateşinden atladı.

Kırgızistan, Çuvaşistan, Bosna Hersek, Gagavuzya ekipleri ve Kerkük'ten gelen Türkmenler dans gösterileri sundu. Türkmenlerin hareketli dansına, Vali Mutlu ve protokol ile diğer dans ekipleri de eşlik etti.

Kutlamada katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

YURTKUR Genel Müdürü Albayrak, öğrencilerle nevruz ateşinden atladı

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, düzenlenen kutlamada öğrencilerle nevruz ateşinden atladı.

Genel Müdürü Albayrak, Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdundaki nevruz kutlamalarına katıldı.

Yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan Albayrak, daha sonra öğrencilerle boyanmış yumurta tokuşturdu. Albayrak, Nevruz'un barış ve huzur getirmesini dilediğini söyledi.

Kutlamalara katılanlara Özbek pilavı, gözleme, lokma tatlısı ve ayran ikram edildi.

Osmaniye'de nevruz kutlaması

Osmaniye Belediyesi önünden toplanan kalabalık, mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Vali Celalettin Cerrah ve Belediye Başkanı Kadir Kara, burada devam eden kutlamalarda nevruz ateşi yaktı, demir dövdü, ardından barışı simgeleyen güvercinler uçurdular.

Kutlamalar çerçevesinde yumurta tokuşturma, koyun yünü kırpma, topaç çevirme yarışmaları yapılarak, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Halk oyunları gösterisi, Aşık Feymani'den müzik dinletisi yapılan kutlamalarda, vatandaşlara yöresel ev yemekleri ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Hasan Albayrak Zeytinburnu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title