Haberler

İstanbul Üniversitesi'nde protestolar şiddetlendi, 1 öğrenci yaralandı

Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi'nin rektörlük kararıyla tarihi Beyazıt'taki kampüsü başta olmak üzere tüm yerleşkelerinin kapılarını ziyaretçilere açılmasına karşı öğrenciler bugün de eylem yaptı. Okula çevik kuvvet ekipleri gelirken, çıkan arbedede bir öğrenci yaralandı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, kampüslerinin ziyaretçilere açılmasına karşı eylemlerine bugün de devam etti. Öğrencilere çevik kuvvet polisleri müdahale ederken, çıkan olaylarda bir öğrenci yaralandı.

ÖĞRENCİLERE ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ

Rektörlüğün aldığı kararla İstanbul Üniversitesi'nin tüm yerleşkelerin kapılarını ziyaretçilere açılmasına karşı öğrencilerin dün Beyazıt Meydanı'nda başlattığı protesto, bugün de sürdü. Fakülteler arası geçiş yasağını ve Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar'ı protesto eden öğrencilere polis müdahale etti.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri rektörlük kararına karşı eylem yaptı

1 ÖĞRENCİ YARALANDI

Öğrencilerin ana kapıdan içeriye giriş yapmasına da izin verilmedi. Çevik kuvvet, kalkanlarla kapı önünden öğrencileri uzaklaştırdı. Çıkan arbedede bir öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenci arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri rektörlük kararına karşı eylem yaptı

ÖĞRENCİLER SIK SIK SLOGAN ATTI

Öğrenciler, eylem boyunca sık sık "Kayyum dışarı, öğrenciler içeri", "Beyazıt, faşizme mezar olacak" ve "YÖK, medya, polis, bu abluka dağıtılacak" sloganları attı.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Eğitim Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

burak sencanli:

Okulun kapılarını Sergi gibi açmak ne demek ya kendi kendınlerine yazıp çiziyorlar sonra okulda iç karışıklık yaratıyorsun sonra bişeyleri zorla kabul ettirmeye çalışıyorsun bi çekin artık şu ellerinizi Öğretim den

84
23
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

ORAYA KİM ZİYARETE GİDER:: YA ÖĞRENCİNİN (EĞER KENDİNİ ÖĞRENCİ OLARAK GÖRÜYORSA) AİLESİ ,ARKADAŞI FALAN ...NE VAR BUNDA EYLEM YAPACAK??? EYLEM SÖXCÜSÜ AÇIKLASADA BİLSEK ...

31
65
yanıtYanıtla
Kerem penbegül:

Allah allah ya oğlum siz dersinize baksanıza gelenden gidenden size ne

17
53
yanıtYanıtla
Yasef Behar:

Her yerı zıyaret ettım bır bu üniversite yı zıyaret etmemıstım :-)

19
7
yanıtYanıtla
Ebu Huzeyfe:

Dünya yıkılsa umrunda olmayan tipler okulda iki Arap gördü diye kudurdu ! Sınıf ayrımına karşıyız ! Arap zenci hristiyan yada Yahudi bizim düşmanımız değil ! Irkcılık büyük hastalıktır tedavi olun ! Her telden insana alışkın olun zenci görünce delirmeyin

3
11
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

Eğitimden şu kirli ellerinizi bir çekin yaa, orada ayı mı oynatılıyorda ziyarete açıyorsun. Kafayımı yedin.

11
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title