Haberler

İstanbul Tabip Odası Başkanını Seçiyor

Türkiye'nin en büyük tabip odası olan İstanbul Tabip Odası üyeleri başkanın seçmek için bugün sandık başına gitti.

Türkiye'nin en büyük tabip odası olan İstanbul Tabip Odası üyeleri başkanın seçmek için bugün sandık başına gitti.

Seçimlerde "Demokratik Katılım Grubu" ile "Sağlıkta Birlik Grubu" ve "Özgür Hekimler Platformu" yarıştı. Haber: Serpil KIRKESER Kamera: Ali Çağlar TİMBEK İSTANBUL DHA

İstanbul Tabip Odası üyeleri başkanın ve yeni yönetim kurulunu seçmek için bugün sandık başına gitti. İstanbul Tabip Odası üyeleri sabah saat 09.00'da Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi ile Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi'ne giderek oylarını kullandı. Seçimlerde yönetimde olan "Demokratik Katılım Grubu" ile "Sağlıkta Birlik Grubu" ve "Özgür Hekimler Platformu" yarıştı. Sabah saat 09.00'da başlayan oy kullanma işlemi akşam 17.00'de sona erdi.

"HEKİMLERİN HAKLI ONURLU MÜCADELESİNİ SONRAKİ DÖNEMDE DE YÜKSELTMEK İSTİYORUZ"

Demokratik Katılım Grubu başkan adayı Fethi Bozçalı, "Şu anda Demokratik Katılım Grubu, İstanbul Tabip Odası'nın yönetiminde yer alıyor. Biz bu dönem için tekrar aday olduk. Bizler nitelikli sağlık hizmetinin sunulması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim bir geleneğimiz var. Hekimlerin haklı ve onurlu mücadelesini sonraki dönemde de yükseltmek istiyoruz. Bunu yapabilmek için de bütün hekimleri odaya çalışmaya meslek odalarına sahip çalışmaya çağırıyoruz" dedi. Bozçalı, son dönemlerde doktorlara yönelik şiddetin arttığını dile getirerek, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetle ilgili hükümete ve meclise çözüm önerisi sunduklarını söyledi. Demokratik Katılım Grubu'nun mücadeleci bir yapısının olduğunu söyleyen Bozçalı, "Bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bizim temel hedefimiz onurlu bir hekimlik süreci içinde insanların nitelikli sağlık hizmeti almasını temel olarak arzuluyoruz" dedi.

"SENDİKALAŞMAYI DESTEKLİYORUZ" Özgür Hekimler Platformu'nun başkan adayı İbrahim Sözen, "Biz şuandaki yönetime muhalif bir grubuz. İstanbul Tabip Odası'nın bugüne kadar sürdürdüğü muhalif duruşu desteklemekle beraber yöntemlerini yetersiz ve eksik buluyoruz.Doktorların hak kayıpları Cumhuriyet tarihinin en ağır hak kayıpları düzeyinde ilerlemektedir. Doktorlar emeklerini özgürce sergilemekten yoksun bırakılmışlardır. Sağlık personeliyle ilgili toplumda bilinçli olarak kötü bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Özgür hekimler olarak tam gün yasasına karşıyız ve mücadelemizi bu bağlamda sürdüreceğiz" diye konuştu. "Hekime yönelik şiddeti bitirmeye kararlıyız" diyen Sözen, "Güçlü ve geniş bir hukuk bürosun kuracağız. Performans sistemine kesin olarak karşıyız. Kamuda temel ücretin arttırılmasını savunuyoruz. Sendikalaşmayı destekliyoruz. Aile hekimlerinin yanındayız tüm gücümüzle destekleyeceğiz. İsyeri hekimliğinin taşeronlaştırılmasına karşıyız" şeklinde konuştu.

"MEVCUT YÖNETİM TÜM HEKİMLERİ KAPSAMAMAKTADIR"

Sağlıkta Birlik Grubu'nun başkan adayı Doktor Ali İhsan Taşcı ise, "Bizim yapacağımız şey kolay. Tabip Odası'nı, hekimlerin hak ve menfaatlerini koruyan, hastalara daha iyi hizmet vermek için çalışmalar yapan bir oda haline getireceğiz. Mevcut yönetim odayı çok siyasileştirmiştir. Mevcut yönetim tüm hekimleri kapsamamaktadır. Biz tüm hekimleri kendisini içerisinde hissedeceği bir odayı vaat ediyoruz" diye konuştu. 17.00'de biten oy verme işleminin ardından oy sayımına başlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultanahmet Ali Çağlar Türkiye Bozçalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title