Haberler

İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek Filmi

İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

İstanbul’da bir kovboy. 20 yıldır „EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN“ („ÇÖKEN YENİYAPILAR“) müzik grubunun üyesi olan ALEXANDER HACKE, DUVARA KARŞI filmi için yaptığı bir müzik çalışmasıyla ilk kez bu şehir ve müziğiyle buluşuyor. Kendisi İstanbullu neopsychedelic müzik grubu BABA ZULA’nın üyeleriyle ilk kez o zaman tanıştı. Basçılarını kaybettiklerinden dem vurmalarının ardından Alex Hacke’dan gruba katılmasını rica ettiler. İstanbul’dan ve müziğinin zenginliğinden etkilenen Alex de onları uzun süre yalvartmadı. Fakat yanında sadece bas gitarını değil, mobil kayıt stüdyosunu ve dünyanın dört bir yanından insan sesi ve diğer sesleri kaydetmiş olduğu „mucize mikrofon“u getirdi. „Sokak kaydı“ adını verdiği ve akla gelebilecek her yerde profesyonel müzik kaydı yapılmasını sağlayacak bir yöntemle, İstanbul’un müzik çeşitliğini kaydedip sabit diske almak istedi. Amacı batılı kulaklara modern elektronik müzikten, Rock’a, Hip-Hop’a ve klasik „arabesk müziği“ne varana kadar çok çeşitli müzikler sunmaktı. İşte FATİH AKIN bu amaçla yola çıkan Alexander Hacke’ya kamerasıyla eşlik ediyor ve İstanbul’un her yanında mevcut olan ve şehir sakinlerinin çok sevdiği hareketli bu müzik panaromasını belgeliyor.

Hacke’nin İstanbul’da konuşlandığı „ev üssü“, Türkiye’nin en Avrupai noktalarından biri olan Beyoğlu’ndaki Büyük Londra Oteli (Grand Hotel de Londres). Buradan yola çıkarak tuhaf, aykırı, karşıt, çalkantılı ve baştan çıkarıcı bir dünyada dolaşıyor, izlenimleri ve sesleri kaydediyor, kendisini pek çok yüze sahip olduğu görülen mega şehrin karşı konulmaz akışına bırakıyor.

Ancak karşısına çıkan şeylerin çeşitliliği karşı konulamaz bir güce sahip. Hiçbir bilgisayar ve hiçbir film, bu şehrin bu kadar çok çehreye sahip görüntülerini ve seslerini kaydedemez. Bu bilinçle kahramanımız ülkesine dönüyor, valizinde değerlendirilmesi ve doğru kişilere götürülmesi gereken bir hazineyle.

.

Yönetmen: Fatih Akın

Senaryo: Fatih Akın

Oyuncular: Selim Sesler

Filmin Türü: Belgesel

Orijinal Adı: Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul

Yapımcı Firma: corazón international, intervista digital media

Yapım Yılı: 2004

Yapım Ülkesi: Almanya

Orijinal Dili: Türkçe

Filmin Süresi: 90 dk.

Resmi Sitesi: www.crossingthebridge.de

Dağıtıcı Firma: rfilm

Vizyon Tarihi: 27.05.2005

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title