Haberler

İstanbul'da Uyuşturucu Satıcılarına 75 Gözaltı

Güncelleme:

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne 8 ay önce yapılan bir ihbarda Fatih ve Beyoğlu'nda uyuşturucu satan bazı isimlerin belirtildi.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne 8 ay önce yapılan bir ihbarda Fatih ve Beyoğlu'nda uyuşturucu satan bazı isimlerin belirtildi. Bunun üzerine Yurt İçi Uyuşturucu ile Mücadele Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Aylardır süren teknik ve fiziki takiplerin tamamlanmasının ardından narkotik ekipleri, geçtiğimiz ay operasyon başlattı. 20 gün içerisinde 3 ayrı operasyonla Fatih, Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'de belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler 75 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda ise 29 kilo 845 gram esrar, 484 gram bonzai, 27 gram kokain, 5 gram eroin, 198 adet uyuşturucu hap ve 5 ayrı saksıda dikili halde Hint keneviri ele geçirildi. Ayrıca, 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 hassas terazi ele geçirildi.

OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI

Polisin yaptığı operasyon anları kameralara da yansıdı. Görüntülerde, polisin operasyon bölgesine hareketi, özel harekat ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda yapılan baskınlar, evlerde yapılan aramalarda uyuşturucu bulma anları yer alıyor.

"PENCEREDEN MAL ATIYORLAR"

Görüntülerde, polisin baskın hazırlığı yaptığı bir adresteki şüphelinin evinin camından uyuşturucu atma anları da yer alıyor. Pencereden bir poşet atıldığını fark eden polis, "Abi pencereden mal atıyorlar" diyor. Bunun üzerine şüpheli gözaltına alınırken poşetin atıldığı yerde arama yapılıyor. Yapılan aramalarda atılan poşet içerisinde uyuşturucu ele geçiriliyor.

EĞİTİMLİ POLİS KÖPEĞİ "ŞİLA" BULDU

Görüntülerde arama yapılan bir adreste eğitimli polis köpeğinin de kullanıldığı görülüyor. O görüntülerde narkotik polisi, "Şila" adındaki eğitimli köpeğini mutfağa götürüyor. Şila mutfak dolabının çekmecelerine yönelerek tepki veriyor. Çekmeceyi açan ekipler, satış için paketlenmiş uyuşturucu ele geçiriyor.

HER YERDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Polisin özel harekat ekiplerinin desteğiyle bir adrese baskın yapma anları da görüntülere yansıyor. Görüntülerde polisin arama yaptığı evde ayakkabı kutusundan, mutfak dolabına; bazadan, çekyata neredeyse her yerde uyuşturucu bulunması dikkat çekiyor.

BULUŞMA NOKTASI CAMİ AVLUSU

Yapılan fiziki ve teknik takip sırasında şebeke üyelerinden bazılarının uyuşturucu satmak için buluşma noktası olarak cami avlularını adres olarak verdikleri öğrenildi. Özellikle Fatih'te uyuşturucu satan şebeke üyelerinin uyguladığı bu yöntemde tarihi bir caminin avlusunun uyuşturucu satmak için buluşma noktası olarak kullandığı belirtildi. Öte yandan şebeke üyelerinin bazılarının lüks araçlara zula yaparak, bu araçlarla sokaklarda uyuşturucu sattıkları öne sürüldü.

65 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalate Sarayı'na sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 65'i tutuklanırken 10 şüpheli serbest bırakıldı.

(BB) (FOTOĞRAFLAR) - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Beşiktaş Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title