Haberler

İstanbul'da "Terör" Toplantısı

Terörle Mücadeleyle ilgili İnterpol aracılığıyla oluşturulan "Kalkan Projesi" çalıştayı için 28 ülke temsilcisi İstanbul'da bir araya geldi.

Terörle Mücadeleyle ilgili İnterpol aracılığıyla oluşturulan "Kalkan Projesi" çalıştayı için 28 ülke temsilcisi İstanbul'da bir araya geldi.

İnterpol Birleşmiş Görev Gücü Kalkan Projesi Opsiyonel Çalışma Grubu toplantısı İstanbul Polis Eğitim ve Moral Merkezi'nde başladı. 2005 yılından bu yana uluslarlarası alanda terörle mücadele etmek için yürütülen proje kapsamında düzenlenen toplantıya bir çok ülkeden istihbarat ve terör uzmanları katıldı. 2 gün devam edecek toplantının açılış bolümü basına açık olarak gerçekleşirken, kalan oturumları basına kapalı olarak devam edecek.

Programın açılış konuşmasınlarını Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İnterpol Europol Siena Daire Başkanı Rafet Ufuk Önder ve İnterpol temsilcisi Glyan Lewis konuşma yaptı. Ardından Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya, Kalkan projesi hakkında bilgi verdi. Çatalkaya yaptığı konuşmada, Kalkan Projesi'nin amacını belirterek, "Asya ülkelerinde faaliyet gösteren terör örgütleri ile bunların Avrupa ve diğer coğrafyalardaki uzantılarıyla, ortak mücadelede, İnterpol, üye ülkeleri arasında ortak bir hareket tarzını benisemektir. Bu amaçla, terörizmle mücadelede iyi deneyimlerin paylaşılması, operasyonel bilgilerin toplanarak değerlendirilmesi, meydana gelen terör olaylarının aydınlatılması ve hazırlık aşamasındaki saldırıların önlenmesi çalışmaları yapılmaktadır" dedi.

Çatalkaya terörle mücadele ile ilgili finansal kaynakların engellenmesinin de önemine değindi.

Toplantıya katılan ülkeler arasında, Afganistan, Ermenistan, Azerbaycan, Bangladeş, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, İran, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Nepal, Pakistan, Rusya, Srilanka, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan yeralıyor

2 GÜN TERÖR KONUŞULACAK

Bugün ve yarın devam edecek çalıştayda, terörle mücadele ile ilgili, yaşanan son olayların değerlendirilmesi, bölgedeki terörist grupların risk analizi ve stratejik küresel etkisi, terörist grupları oluşturan etkenlerin anlaşılması, alınabilecek tedbirler, para transferleri, kara para aklama yöntemleri, terörist grupların Avrupa'da bölgeler arası ve kıtalar arası seyahatleri ve bu seyahatlere yönelik, terörizmin mali kaynaklarına ilişkin dosya çalışmaları konuşulacak. Ayrıca her ülke temsilcisi ülkesinde yaşanan durumla ilgili bilgi vererek tecrübelerini paylaşacak.

HA (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeki Çatalkaya İstanbul Siena Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title