Haberler

İstanbul Adalet Sarayı'nda Avukatlardan 21. "Adalet Nöbeti"

Haber-Kamera: Hayati KILIÇ- İstanbul DHACumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması için Çağlayan Adalet Sarayı'nda başlatılan "Adalet Nöbeti", 21'inci haftasında da devam etti.

Haber-Kamera: Hayati KILIÇ- İstanbul DHA

Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması için Çağlayan Adalet Sarayı'nda başlatılan "Adalet Nöbeti", 21'inci haftasında da devam etti.

Bu haftaki nöbete yaklaşık 1 ay önce tahliye olan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör ile CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu katıldı. Adliyenin Atrium alanında cübbeleri ile bir süre sessizce bekleyen avukatlar, adliyenin dışına çıkarak basın açıklaması yaptı. Ellerinde tutuklu avukat Akın Atalay'ın fotoğrafı bulunan avukatlar, "adalet" yazılı pankart açtı. Adliyenin C kapısı önünde basın açıklamasını Avukat Haluk İnanıcı yaptı. Avukat Haluk İnanıcı, "Avukatların adalet peşinde koşmaları, gazetecilerin haber peşinde koşmaları, onları ister istemez hakikatle karşılaştırır. Gazeteciler ve avukalar bu ortak emelde buluşurlar. Her iki meslek erbabı karşılaştıkları hakikatı dile getirirler sadece. Avukatların ve gazetecilerin aynı anda mesleklerini yapamaz hale gelmeleri, baskı altında tutulmaları, tutuklanmaları tesadüf değildir elbette. İcra gücü iktidarların elindedir. Oysa gazetecilerin ve avukatların elinde sadece kalemleri vardır. Güç o an istediğini yapabilir. Ancak sular durulunca yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar bir bir konuşulmaya başlanır. Güç hukuka aykırı kullanılırsa onu kullananların elini de yakar. Tıpkı bu gün yargılanan FETÖ'cü diye adlandırılan, darbe yaptığı iddia edilen bir dönemin hukuk anımaz devlet görevlileri gibi.Burada hukukun kabul edemeyeceği gazaba maruz kalan Avukat Akın Atalay, Gazeteciler Kadri Gürsel, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık'ın haksız tutuklanmalarına son verilmesi için yirmi birinci kez çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Cumhuriyet Gazetesi Akın Atalay İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title