Haberler

İsrail'de istihbaratın başındaki isimden istifa sinyali! Diğer askeri yetkililer de her an harekete geçebilir

Güncelleme:

İsrail ordusunun Askeri İstihbarat Araştırma Birimi Başkanı Tuğgeneral Amit Saar, 7 Ekim saldırısına yol açan başarısızlıklar nedeniyle istifaya ilişkin açıklamasını, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de katıldığı bir konferansta dile getirdi. Saar'ın bu açıklamasının, kendisi dışında diğer askeri yetkililerin de istifa etmesine işaret ettiği belirtiliyor.

İsrail ordusunun üst düzey istihbarat yetkilisi, 7 Ekim saldırısına yol açan başarısızlıklar nedeniyle istifa etme niyetini açıkladı.

İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan habere göre, Askeri İstihbarat Araştırma Birimi Başkanı Tuğgeneral Amit Saar, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'teki saldırısına yol açan başarısızlıklar nedeniyle istifaya ilişkin açıklamasını, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İstihbarat Direktörü ile diğer istihbarat yetkililerinin katıldığı bir konferans sırasında dile getirdi.

"DİĞER KOMUTANLAR HER ŞEYİ YENİDEN İNŞA EDECEK"

Saar, konuşmasında "(7 Ekim saldırısına ilişkin başarısızlıklar hakkında) Askeri soruşturma biter bitmez, Askeri İstihbarat Direktörlüğü'nde her şeyi yeniden inşa edeceklerin diğer komutanlar olacağını anlıyorum" ifadelerini kullandı. İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Saar'ın istifa iması, 7 Ekim saldırısı sonrası üst düzey bir askeri yetkilinin başarısızlıklar nedeniyle istifa edeceğine dair ilk açıklama oldu. Saar'ın bu açıklamasının, kendisi dışında diğer askeri yetkililerin de istifa etmesine işaret ettiği vurgulandı.

İsrail'de istihbaratın başındaki isimden istifa sinyali! Diğer askeri yetkililer de her an harekete geçebilirİsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, orduda soruşturma sürerken Gazze Şeridi'nde kara işgaline katılan birlikleri ziyaret etti

ASKERİ BİRİMLERİN KENDİ İÇLERİNDE SORUŞTURMALAR YÜRÜTÜLECEK

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim saldırısının hazırlıklarını fark edemeyen veya saldırı öncesinde yeterli tedbirleri almadığı düşünülen askeri birimlerin kendi içlerinde soruşturmalar yürüteceği açıklanmıştı. Soruşturmaların, Mart 2018'den 10 Ekim 2023'e kadar 5 yıllık zaman dilimindeki ordu içindeki operasyonel başarısızlıklara odaklanacağı kaydedilmişti.

Her komutanlığın kendi içinde yürüteceği soruşturmalarda elde edilen bulguların da haziran başında İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye sunulmasının planlandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tuğgeneral İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Serkan Kaplan:

işte tamda o ortamda bir bomba patlatmalı insan.

44
0
yanıtYanıtla
Kenan Aslan:

Ne istifası ne başarısızlıgı,adamlar hamas eliyle filistini yerle bir ettiler.Tabiki bir haklı gerekçeleri olacaktı.İşte bu noktada Hamas onlara hizmet ediyor

13
9
yanıtYanıtla
faruk :

çocuk katillerinin allah belasini versin inş.

9
0
yanıtYanıtla
Hasan Aykuş:

Katilleri destekleyenlerin de...

yanıt2
yanıt0
Yasef Behar:

Hamas kazanıyor bütün israel tankları yok edildi zafer Hamas ın hemde bır şehıt vermeden maalesef sadece 30 bın sıvıl halk kaybı var

3
0
yanıtYanıtla
Naim Habeşi:

allahın izniyle hamas kazanacak zafer allahın olacak

1
0
yanıtYanıtla
Duygu Deniz:

Katil caniler işgal için her şeytanlıgi yaptınız şimdi bidon sizi kurtarmaya çalışıyor Allah'ın gazabi üstünüze olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title