Haberler

İsrail yine yardım bekleyen Filistinlileri vurdu! 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı

Güncelleme:

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlilere ateş açarak 20 kişiyi öldürdü, en az 155 kişiyi yaraladı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "İsrail, yardım beklenen yerlerin koordinatlarını biliyor ve kasten hedef alıyor" dedi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığı belirtildi. Saldırıda 20 kişinin öldüğü, en az 155 kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, yaşananların, İsrail'in yeni ve korkunç bir katliam yapma yönündeki önceden planlanmış niyetini gösterdiği vurgulandı.

Açıklamada, Kuveyt Kavşağı'nda zorlu saha durumuna rağmen ölü ve yaralıların tahliye sürecinin devam ettiği belirtilerek, hastanelere ulaşan yaralıların sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle ölü sayısının artabileceği kaydedildi. Dün de Refah'ta Birleşmiş Milletler'e ait gıda dağıtım merkezi hedef alınmış; 5 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail yine yardım bekleyen Filistinlileri vurdu! 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı

"İSRAİL, KOORDİNATLARI BİLİYOR VE BİLEREK VURUYOR"

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "Dünya, işgalci İsrail'in suçlarını engellemekten tamamen aciz durumda. Filistin halkımıza yönelik soykırım savaşını durduramamasından ABD yönetimini sorumlu tutuyoruz." ifadelerine yer verdi. İsrail'in Gazze Şeridi'nde yardım bekleyenlere karşı her gün katliam yapmaya devam ettiğini belirten Sevabite, "İşgalci İsrail, vatandaşların yardım beklediği yerlerin koordinatlarını biliyor ve onları kasten hedef alıp öldürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail yine yardım bekleyen Filistinlileri vurdu! 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 272 Filistinli öldürüldü, 73 bin 24 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 249'u karadan işgal sürecinde olmak üzere 590 askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İsrail yine yardım bekleyen Filistinlileri vurdu! 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 424 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 232 Hizbullah mensubu, 51 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

Kaynak: AA / Güncel

Kuveyt İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

BUĞRA EMRECİKSİN:

Kendisinin Osmanlı torunu olduğunu iddia eden iktidar ve siyasetçileri eğer bugün Osmanlı olsaydı İsrail ile savaşırdı peki torunları olarak siz ne yapıyorsunuz durun ben söyleyeyim İsrail ile ticaret değil mi...? Akan çocuk kanları sizin de elinize bulaştı elbet vebalini ödersiniz.

139
4
yanıtYanıtla
Duygu Deniz:

orda biz varız ama yanımızda duran yok

yanıt0
yanıt5
haksız mıyım:

Allah yardımcıları olsun. biz hem fert hem devlet olarak maddi yardım gönderiyoruz. dua ediyoruz, boykot yapıyoruz inşallah bizim gücümüzün yetmediği yerde Cenabı Allah yardımcıları olsun. (israile ticaret yapanların yüzde 90ı zorlu gibi özel firmalardır. boş muhabbet yapmayın)

53
56
yanıtYanıtla
ERTAN IŞIK:

ALLAHIN KAMİLİ SENİ HADİ DİYELİM Kİ ÖZEL FİRMALAR ONLARI KISITLAYACAK KADAR GÜCÜ YOKMU BU HÜKÜMETİN BİLİP BİLMEDEN Bİ YORUM ATMISSIN ALLAH SENİN GİBİLERDEN KORUSUN BU ÜLKEYİ

yanıt32
yanıt8
sade vatandaş:

toprağı bol olsun Hitler büyük adammış bunların ne mal olduğnu bildiği için bunlara gereken muameleyi yapmış hamasta bu olayın müsebbibi durup dururken israile saldırıp israilin katliam yapmasına işgale fırsat verdi otuz binden fazla insanının ölümüne sebep oldu hamas israilin maşası halkını koruyamayacağın katledileceğini bildiğin savaşa neden girdin

34
20
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

sen müslümanın derdini bırak. gölge etme başka ihsan istemez. senin desteklerin de israil kadar olmasa da bu topraklarda müslümana az çektirmedi. timsah gözyaşlarına kimse kanmıyor

yanıt9
yanıt7
BirVarmışBirYokmuş:

Hitler büyük adam değildi... Osmanlı çökünce Filistin de İsrail devletini kurmak için yeterli yahudi toplayamadılar. Avrupadan kaçırtmak gerekiyordu. hitler bunu yaptı. İsrail için feda etti derin yahudi cemattı onları. 1945'te Hitler onları kovdu, 4 sene sonra İSrail devleti kuruldu.

yanıt5
yanıt0
sade vatandaş:

bu ülkede müslümanım diyen ama bıraksalar iskenderundan israile giden gemilere ilave sefer yapacak çok insan var çoğu insan Kuranla, İslam diniyle ....hiç bir ilgisi alakası olmayan bir yaşam tarzı içinde bunlar İslamiyeti kendi çıkarları için suistimal edenler... sen bir taraftan israili kınayıp filistinlilere ağıt yakacaksın öte yandan gemiciklerle israile mal satacaksın git başkasına yuttur bunları

yanıt1
yanıt2
Hasan Tutak:

Rabbım El kahhar ismiyle kahretsin zalimleri yaşasın cehennem zalimler için

44
3
yanıtYanıtla
Yaşar Koçdemir:

Bugün Cuma. herkese hayırlı Cumalar dilerim. Allah'ım bu Cuma günü hûrmetine Filistin ve Gazze'ye yardım et. terör devleti İsrail ve destekçilerini KAHRÛ PERİŞAN ET. AMİİİİN.

38
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title