Haberler

Isparta Erkan Mumcu: Ak Parti- CHP Koalisyonu Doğru Olur

Erkan Mumcu: AK Parti- CHP koalisyonu doğru olur KÜLTÜR ve Turizm eski Bakanı, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, seçim sonucuna ilişkin açıklamasında partiler arasındaki mesafenin millet arasında olmadığını belirterek, geniş tabanlı AK Parti- CHP koalisyonunun ülke için doğru tercih olacağını söyledi.

Erkan Mumcu : AK Parti- CHP koalisyonu doğru olur

KÜLTÜR ve Turizm eski Bakanı, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, seçim sonucuna ilişkin açıklamasında partiler arasındaki mesafenin millet arasında olmadığını belirterek, geniş tabanlı AK Parti- CHP koalisyonunun ülke için doğru tercih olacağını söyledi. Isparta'ya bir düğüne katılmak için gelen Erkan Mumcu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan millet iradesini doğru okumak gerektiğini belirten Mumcu, "Siyasi partiler genellikle seçim sonuçlarını kendi merceklerinden görme eğiliminde olur. Ama koalisyonun zorunlu olduğu parlamento aritmetiğinde millet merceğinden görmeye çalışmak en doğru yaklaşım olacak. Milletin gördüğü gibi görmek lazım. Millet neyi görüyor, tek başına iktidarı değil ama çoğulcu demokratik bir siyaset talep ediyor" dedi.

'MİLLETİN ARASINDA MESAFE YOK'

Kimsenin kimseyi dışlamaması gerektiğini vurgulayan Erkan Mumcu, dışlayıcı politikaların hiçbirinin ne bu politikayı güdenlere ne de memlekete hayır getirdiğini kaydetti. Siyasi partiler arasındaki mesafenin millet arasında olmadığına dikkati çeken Mumcu, "Siyasi partilerin birbirlerine varsayılmış mesafeleri koymaması gerekir. Zannetmesinler ki partiler birbirlerine uzak olduğu kadar millet de birbirine uzak. Bunu söyleyen yanılıyor. Toplum birbirine bu kadar uzak değil, ayrı değil, karşıt değil. Toplum birlik, beraberlik istiyor. Geleceğe bakmak istiyor. Doğru siyaset daima şudur; Geleceğe bakalım. Mevlana'nın sözünü hatırlamanın tam zamanı; 'Düne dair ne varsa dünde kaldı cancağızım şimdi yeni şeyler söylemek lazım'" diye konuştu.

AK PARTİ- CHP GENİŞ TABANLI KOALİSYON

Kendi kişisel görüşünün geniş tabanlı bir koalisyon kurulması olduğunu söyleyen Erkan Mumcu, şöyle dedi: "Bu şekilde Türkiye'nin uzun zamandır bekleyen sistem sorunlarının çözülmesinde büyük ivme kazandırır. Adını da koyayım. AK Parti- CHP arasında yapılacak bir koalisyon geniş tabanlı koalisyondur. Bu koalisyon sistemi yeniden yapılandırmak için, hakikaten 'yeni Türkiye' sözünün içine çoğulcu bir içerik kazandırmak için doğru bir başlangıç olur. Bunu kimileri ikiyüzlülük olarak görebilir, hayır bu bir olgunluktur. Bu olgunluğu Türk siyasetinin gösterebilmesini dilerim."

SİYASETE DÖNECEK Mİ?

Siyasete dönmek gibi bir niyeti olmadığını da anlatan Mumcu, "Ama şunu dürüstçe itiraf etmek gerekir. Benim siyasete girmem de çıkmam da kendi isteğimle olmadı. Dolayısıyla bundan sonrasını gerçekten bilemiyorum. Allah bilir, Allah'ın dediği olur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Mumcu Ak Parti Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500

Yorumlar (1)

Cengiz Yeşilyurt:

“Hamdım piştim yandım!”Ülkemiz Siyaseti için büyük bir kayıp. Bugünün siyasilerini görünce fark dahada ortaya çıkıyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title