Haberler

İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, Adliyeye Sevk Edilecek

Aydın'ın Söke İlçesi otogarında sahte kimliklerle yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemine başlanacağı açıklandı.

Aydın'ın Söke İlçesi otogarında sahte kimliklerle yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemine başlanacağı açıklandı. İkinci kez sağlık kontrolünden geçirilen sanıkların avukatı Oya Aslan, ailelerin isteği üzerine geldiğini, müvekkillerinin mahkemeye çıkarılmasını beklediğini; Sabancı cinayeti için de İstanbul'a gönderilebileceğini söyledi.

İstanbul'da 1996 yılında Özdemir Sabancı ve iki çalışanını öldürmekten aranan terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un Yunanistan'dan Türkiye'ye geçeceği istihbaratı üzerine hem MİT, hem de İstihbarat Daire Başkanlığı harekete geçti. Yaklaşık 15 gün süren araştırmalarda, Akkol ve diğer örgüt üyelerinin, hangi noktalardan ve hangi güzergahları kullanacakları tek tek tespit edildi. Yaklaşık 100 önemli nokta belirlendi. İstihbarat ekiplerinin bu noktalarda 24 saat esasına göre takibe geçtikleri ve şüpheli her durumu değerlendirdikleri açıklandı.

DENİZDE DE ÖNLEM ALINDI

Söke'de durumları şüpheli görülen İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman bu şekilde yakalandı. Akkol ve Adıyaman'ın deniz yolunu kullanacağı kesin olarak tespit edilmesinden sonra, karada alınan önlemlerin yanı sıra, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı termal kamera sistemleri bulunan gemilerin de yine bölgede sürekli devriyede bulundukları ifade edildi.

DİLEK DOĞAN İÇİN SLOGAN ATTILAR

Söke'de yakalanıp Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildikten sonra sağlık kontrolünden geçirilen İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, bugün saat 11.00'de ikinci kez sağlık kontrolü için Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Emniyet Müdürlüğü önünde önlem alan çevik kuvvet polisin kordonu arasından geçirilen İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, İstanbul'da evinde aramalar sırasında öldürülen Dilek Doğan'la ilgili slogan atmaya çalışırken engellendi.

AVUKAT:  ADLİYEYE SEVKEDİLECEKLER

Bu arada İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın avukatı Oya Aslan da Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Müvekkillerinin sağlık kontrolüne götürüleceği gerekçesiyle kendileriyle görüştürülmediğini anlatan Oya Aslan, tekrar sağlık kontrolüne götürülmelerinin, ek gözaltı süresi verileceğini işaret ettiğini söyledi.

Gözaltındaki iki sanığın ailelerinin isteği üzerine geldiğini de ifade eden avukat Oya Aslan, "Burada dünkü mevcut soruşturmayla ilgili işlemler yürütülüyor. Muhtemelen  adliyeye sevk edilecekler. İstanbul'daki suçlamayla ilgili zaten yürütülen bir soruşturma var. O sonra da yürütülecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özdemir Sabancı Oya Aslan Adıyaman Söke Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title