Haberler

    İsimlerini Okudu, Kürsüden İndi

    Güncelleme:

    Kılıçdaroğlu konuşmasına, geçen hafta hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu anarak başladı.

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına, geçen hafta hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu anarak başladı.

    Daha sonra Manisa Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili şunları söyledi:

    "Avrupa'nın en çok iş kazası yaşanan ülkesinde bir büyük ihmal ve sömürü düzeni içinde onurlarıyla çalışırken 301 insanımızı hakkın rahmetine gönderdik. Onlar, 'Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası' diyenlerdi. Alın terini ekmeğe katık eden insanlardı. Bugün matem günümüz."

    Ana muhalefet partisi CHP lideri Kılıçdaroğlu faciada ölenleri, isimlerini tek tek okuyarak andı. Kılıçdaroğlu'nu salondaki CHP'liler saygı duruşunda bulunarak dinledi.

    "Namus borcumuz"

    Kılıçdaroğlu isimleri tek tek okuduktan sonra şu cümleleri söyleyerek konuşmasını bitirdi.

    "Bugün matem günümüz. Söylenecek her söz bu acı hakikat karşısında aciz kalır. Sadece söyleyeceğimiz şu: Aziz şehitlerimiz, ülkemin vicdan sahibi bütün güzel insanları adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum. Hakkınızı helal ediniz. Allah'ın ve yüce milletimizin önünde söz veriyorum ki, geride bıraktığınız yetimlerinizin, eş ve ana babalarınızın haklarını savunmak bizim namus borcumuzdur."

    Kaynak: Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Cumhuriyet Halk Partisi Ferit Mevlüt Aslanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

    title