Haberler

İşçilerle Dayanışma Gecesi

Ankara Sanat Tiyatrosu (Ast), ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu, ODTÜ Mezunlar Derneği ve Sanatçıların Desteğiyle, Tekel İşçileri İçin Dayanışma Gecesi Düzenlendi.

Ankara Sanat Tiyatrosu (AST), ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu, ODTÜ Mezunlar Derneği ve sanatçıların desteğiyle, Tekel işçileri için dayanışma gecesi düzenlendi.

Ankara Sanat Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen geceye Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Tekel işçilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Özelleştirmeler konusundaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Sinan Sönmez, yaptığı konuşmada, Tekel işçilerinin her türlü zorluğa çocuklarıyla, eşleriyle katlandığını belirterek, “İşçiler basına yansıyan haliyle 4/C’ye direniyorlar. Peki nedir 4/C Aslında bunu en iyi onlar anlatabilir. Çünkü onlar bunun mücadelesini veriyor” dedi.

Sönmez, özelleştirmelerin geçmişi ve günümüzdeki yansımaları hakkında katılımcılara ve işçilere bilgi verdi.

Çadırlarımız okullarımız

Tek-Gıda İş Sendikası Diyarbakır Şubesinden Cemal Doğru da, eylem süresince çok şey öğrendiklerini ifade ederek, “Çadırlarımızı bir okul olarak görüyoruz. Orada çok şey öğrendik, öğrettik. Bizler haklı olmasaydık insanların vicdanlarında yer edinemezdik. Bu işi bitirmeden dönmeyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluğu Seğmen Ekibi gösteri yaptı. Daha sonra sanatçılar, Ali Fuat Aydın, Cenk Güray, Okan Murat Öztürk, İhsan Öztürk bağlama dinletisi sundu.

Gecede sahne alan Erkan Oğur ile İsmail Hakkı Demircioğlu da, şarkılarını TEKEL işçileri için seslendirdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title