Haberler

İş Adamı Galip Öztürk'ün "Hakaret" Davası

İş adamı Galip Öztürk, firari savcı Muammer Akkaş'a Twitter üzerinden "hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.

İş adamı Galip Öztürk, firari savcı Muammer Akkaş'a Twitter üzerinden "hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.

Beykoz 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen talimat duruşmasında, şüpheli Galip Öztürk ve avukatı hazır bulundu.

Kimlik tespitinin yapılan Öztürk, iş adamı olduğunu ve aylık 10 bin lira gelirinin bulunduğunu söyledi.

Mahkeme hakimi Şeyda Kibar Yıldırım, Öztürk'e Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesince hakkında çıkarılan yakalama kararını hatırlattı. Öztürk de, söz konusu yakalama kararının doğru olduğunu söyledi.

Duruşmada savunma yapan Öztürk, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Adı geçen şikayetçi basında da yer aldığı üzere, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde, Çağlayan Adliyesinin önünde bildiri dağıtan, suç tarihinde Cumhuriyet Savcısıyken FETÖ üyeliği sebebiyle meslekten ihraç edilen bir kişidir. Ben söylediğim sözlerim tamamen arkasındayım. Sözlerimin doğruluğu sonraki süreçte de kendisini göstermiştir. Beraatımı istiyorum" dedi.

Öztürk'ün talimatla alınan ifadesi, ilgili mahkemeye gönderildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan firari savcı Muammer Akkaş, sosyal medya hesabından kendisi hakkında hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle iş adamı Galip Öztürk hakkında şikayetçi olmuştu. Öztürk hakkında, Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesinde "hakaret" suçundan dava açılmıştı.

Davaya ilişkin değerlendirmede bulunan Galip Öztürk, şunları söyledi:

"Muammer Akkaş'ı kendi davamda savcı kılığına girip FETÖ adına tetikçilik yapması sebebiyle tanımıştım. Ancak Türkiye bu kişiyi 17-25 Aralık darbe girişiminde, mahkeme önünde FETÖ adına bildiri dağıtma şovuyla tanıdı. Bu şahıs FETÖ üyesi olduğu için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla meslekten ihraç edilmiş bir şahıstır. Şimdi öyle ilginç bir durum var ki, bu şahsın kendisine militan dediğim için açtığı dava kabul edilmiş ve ben mahkemede ifade veriyorum. Hukuk mantığıyla baktığınızda bu davanın yok hükmünde olması gerekir."

Kaynak: AA / Güncel

Muammer Akkaş Galip Öztürk Tekirdağ Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title