Haberler

İran yargısı, ayrılıkçı Nidal Hareketi yöneticisinin Suud Kralı ile çektirdiği fotoğrafı yayımladı

Güncelleme:

İran yargısı, ayrılıkçı Nidal Hareketi Sözcüsü Yakub el-Tostari'nin Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile çektirdiği fotoğrafını yayımladı.

İran Yargı Erkine ait Mizan Haber Ajansına göre, Nidal Hareketi lideri Habib Ferecullah Cab'ın üçüncü duruşması bugün Tahran'daki devrim mahkemesinin 26. şubesinde görüldü.

Duruşmada örgüt yöneticilerinin her sene hac mevsiminde Suudi Arabistan istihbaratıyla görüştüğü ve oradan İran'da eylem yapmaları yönünde talimat aldıkları ileri sürüldü.

İran yargısı, mahkemede Nidal Hareketi üyelerinden olduğu ve "terörist eylemler gerçekleştirdiği" gerekçesiyle Hollanda'da tutuklu bulunduğu ifade edilen İsa Mehdi Fahir'in Suudi Arabistan Kültür Bakanı ile örgütün sözcüsü Yakub el-Tostari'nin de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile çekilen fotoğraflarını yayımladı.

Duruşmada ayrıca Kral Selman'ın Fahir için gönderdiği ileri sürülen davetiye de paylaşıldı.

Nidal Hareketi lideri Habib Ferecullah Cab, 12 Kasım 2020'de İran emniyeti tarafından yakalanmıştı.

İran, Cab'ı "Mossad ve Suudi Arabistan desteği ve İsveç'in himayesiyle devlet kurumlarına ve güvenlik güçlerine yönelik terör eylemleri düzenlemekle" suçluyor.

Nidal Hareketi

Nidal Hareketi 22 Eylül 2018'de Ahvaz kentinde İran-Irak savaşını anma etkinlikleri kapsamındaki askeri geçit törenine saldırı düzenlemekle suçlanıyor. Söz konusu saldırıda 25 kişi ölmüş, 60 kişi yaralanmıştı.

Arapların çoğunlukta bulunduğu "Huzistan eyaletinin İran'dan ayrılması" amacıyla 1999 yılında kurulan Haraketü'n-Nidal el-Arabiyye Li Tahriri'l-Ahvaz (Ahvaz'ın Kurtuluşu için Arap Mücadelesi Hareketi) adını 2005 Ahvaz olaylarında duyurdu.

Nidal olarak bilinen örgüt, "Ahvazuna" isimli Arapça yayın yapan bir televizyon kanalına sahip.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Hollanda Tahran İran Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title