Haberler

İran, Rusya-Ukrayna savaşında suçluyu buldu: Krizin kökü ABD'dir

Güncelleme:

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa nasıl bir yorum yapacağı merak edilen ülkelerin başında İran geliyordu. İran'ın dini lideri Ali Hamaney, dünyanın yakından takip ettiği savaşla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Ukrayna'nın ABD'nin kurbanı olduğunu belirten Hamaney, "Ukrayna, ABD'nin kriz yapıcı politikalarının kurbanı oldu. Ukrayna'daki savaşın sona ermesinden yanayız ancak herhangi bir krizin tedavisi köklerini belirlemektir. Ukrayna'daki krizin kökü de ABD'dir" ifadelerini kullandı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, önceki gün başlayan müzakere görüşmeleri nedeniyle bambaşka bir boyut aldı. Dünya, iki ülkeden de ateşkes haberi beklerken, savaşla ilgili nasıl bir yorumda bulunacağı merak edilen İran'ın dini lideri Ali Hamaney, sürece ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu. Hamaney, Hazreti Muhammed'e peygamberlik görevinin verilmesinin yıl dönümünün kutlandığı MEB'es Bayramı nedeniyle devlet televizyonunda canlı yayınlanan bir konuşma yaptı.

KONUŞMASININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ SAVAŞA AYIRDI

Konuşmasının bir bölümünde Ukrayna'daki savaşa değinen Hamaney, bu ülkedeki krizin ABD'nin Ukrayna'ya müdahalelerinden kaynaklandığını ifade etti. ABD'yi "mafya rejimi" olarak niteleyen Hamaney, "Bu mafya rejimi dünyanın kriz içinde olmasına ihtiyaç duyuyor. O yüzden dünyanın her yerinde kriz oluşturuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Savaş hakkındaki yorumu merak edilen İran, ABD'ye yüklendi: Ukrayna'yı kurban ettiler

"UKRAYNA, ABD'NİN POLİTİKALARININ KURBANI OLDU"

Hamaney, "Ukrayna, ABD'nin kriz yapıcı politikalarının kurbanı oldu. Ukrayna'daki savaşın sona ermesinden yanayız ancak herhangi bir krizin tedavisi köklerini belirlemektir. Ukrayna'daki krizin kökü de ABD'dir." dedi.

"İNSANLARIN KATLEDİLMESİNİ TASVİP ETMİYORUZ"

Rusya'nın saldırılarına ilişkin ise İran lideri Hamaney, "İnsanların katledilmesini ve ulusların altyapılarının yıkılmasını tasvip etmiyoruz ve bu bizim kesin beyanımızdır. Afganistan'da bir düğün kervanına atılan bombaya 'terörle mücadele' diyen Batılılar gibi değiliz. ABD'nin Suriye'nin doğusunda ne işi var? Suriye'nin petrolünü ve Afganistan'ın parasını neden çaldılar?" diye konuştu.

Savaş hakkındaki yorumu merak edilen İran, ABD'ye yüklendi: Ukrayna'yı kurban ettiler

"ABD VE AVRUPA'YA GÜVENENLER BU DESTEKLERİN GERÇEK OLMADIĞINI BİLMELİ"

Hamaney, şöyle devam etti: "ABD ve Avrupa'ya güvenen hükümetler, bu desteklerin bir serap olduğunu ve gerçek olmadığını bilmelidir. Dün Afganistan, bugün Ukrayna. Her iki ülkenin cumhurbaşkanları ABD ve Batı hükümetlerine güvendiklerini ancak yalnız kaldıklarını söyledi."

Kaynak: AA / Güncel

Ayetullah Ali Hamaney Ukrayna İran Haberler

500

Yorumlar (29)

hz. Egemen:

Bu yobazlar hiçbir şey bilemez ve bulamaz

34
130
yanıtYanıtla
Kuman:

Yobazın kelime nlamına bakılırsa Sende o kategoride yüzmektesin. Sen ve Bu Şia aynısınız

yanıt3
yanıt3
Abdulhalim FIRAT:

ABD kötü bir oyuncu fakat sizlerde en az onlar kadar kötüsünüz

106
45
yanıtYanıtla
şahin ayşegül hifam yılmaz:

Çok doğru söylüyor.abd bu savaşa sebep oldu

123
8
yanıtYanıtla
metheone :

doğru söylemiş.

100
14
yanıtYanıtla
Halit B.:

Putinin bugün yaptıkları kendi açısından baktığınızda doğrudur, çünkü buna resmen itildi, zorlandı. Fakat buna rağmen putin bir müslüman ülkeye verdiği bir zarar gibi zarar vermiyor. Bence savaş şu ana kadar çok yumuşak geçiyor. Suriyede hiç böyle değillerdi.

92
13
yanıtYanıtla
levent tugcu:

Ukrayna yı rusyanın önüne attılar.

93
11
yanıtYanıtla
Hakan KÜÇÜK:

Çok doğru söylemiş. Abd Ukrayna ya gaz verdi. Seni koruyacağız dedi. Rusya'nın dibine kadar girmenin en kolay yoluydu Ukrayna'yı safına çekmek. Putin de ABD ye sen gelmeden ben Avrupa'nın dibine giriyorum dedi ve savaşı başlattı. Bu dünyada ABD,İngiltere, İsrail gibi ülkeler oldukça savaşlar asla bitmez.

95
7
yanıtYanıtla
Halit B.:

Eğri oturup doğru konuşmak lazım, olay tam olarak böyle. Bugün abd ve avrupa ellerini şaklakmaktan başka birşey yapmıyor, yapamazda, o cesaret yok çünkü, ayrıca maşa varken kimse elini ateşe sürmez.

93
6
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Biz biliyoruz ama İran savaşın gidişatına göre kıvrak dans gösterileri yapıyor. Dünyada dost olunamayacak ülkelerin başındadır İran. Tarihte hep böyle manevralar la bu güne gelmiştir.

64
32
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title