Haberler

4 yıl sonra ilk kez! İran'da cami kubbesine 'intikam bayrağı' çekildi

Güncelleme:

İran'da 89 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası, yetkililerin de sokağa inen halkın da dilinde sadece "intikam" var. Kum kentinde bulunan Cemkeran Camii'nin kubbesine kırmızı bayrak çekildi. Ülkede "intikam bayrağı" olarak bilinen kırmızı bayrak, en son Ocak 2020'de Kasım Süleymani öldürüldüğünde kubbeye asılmıştı.

İran'ın Kirman kentindeki terör saldırısının ardından Kum kentindeki Cemkeran Camii'nin kubbesine intikam anlamına gelen "kırmızı bayrak" çekildi.

SİYAH BAYRAK GİTTİ, KIRMIZI BAYRAK GELDİ

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansına göre, Kum'da bulunan Cemkeran Camii'nin kubbesine "intikam bayrağı" asıldı. Kasım Süleymani'nin ölüm yıl dönümü nedeniyle caminin kubbesine siyah bayrak çekilmişti. Yas anlamına gelen siyah bayrağın kubbeden indirilmesi bekleniyordu. Ancak, Kirman'daki terör saldırısında çok sayıda İranlının ölmesinin ardından kubbeye kırmızı bayrak çekildi. Üzerinde Arap alfabesiyle beyaz renkle "Hüseyin'in intikamı" yazan kırmızı bayrak, ülkede "intikam bayrağı" olarak biliniyor.

İran'da terör saldırısı sonrası Cemkeran Camisi'ne intikam bayrağı çekildi

EN SON 2020'DE ASILMIŞTI

Söz konusu bayrak, en son Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat Havaalanı yakınındaki saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünde Cemkeran Camii'nin kubbesine asılmıştı.

İran'da terör saldırısı sonrası Cemkeran Camisi'ne intikam bayrağı çekildiCuma namazının ardından toplanan İranlılar, ABD, İsrail ve İngiltere karşıtı sloganlar atarak "intikam" çağrısı yaptı.

İNTİKAM İSTİYORLAR

İranlı yetkililer saldırı sonrası yaptıkları açıklamalarda, sorumlulara sert cevaplar vereceklerini belirtirken, olayı protesto eden İranlılar da "intikam" istediklerini dile getiriyor.

İran'da terör saldırısı sonrası Cemkeran Camisi'ne intikam bayrağı çekildi

NE OLMUŞTU?

Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla 3 Ocak'ta düzenlenen anma töreninin yapıldığı Kirman'da, kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti. Saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında olduğu 89 kişi hayatını kaybetmiş, 284 kişi yaralanmıştı.

İranlı yetkililer patlamaların canlı bomba saldırıları sonucu gerçekleştiğinin tespit edildiğini duyurmuş, saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

İran'da terör saldırısı sonrası Cemkeran Camisi'ne intikam bayrağı çekildi

Kaynak: AA / Güncel

Kasım Süleymani Cami İran Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Tolga Babacan:

Kendi besledikleri yilan kendilerini sokdu

116
13
yanıtYanıtla
Karaman Tarik:

4 yıl önce neyin intikamını almışlardı ki?

113
6
yanıtYanıtla
VATOZZ:

Boş işler

85
5
yanıtYanıtla
ünal ünsal:

Irani anlıyorum millet sıraya dizerken . bende cekiyorum göndere bünye için lazım ama bi süre sonra çek çek çek nereye kadar

60
7
yanıtYanıtla
Semih:

AYAK

60
5
yanıtYanıtla
CEZA :

önceki çelilen bayrağın gereği yapıldımı ki ikinci kez çektiniz.. sanırım 3 bekleyeceksiniz

43
4
yanıtYanıtla
önder özen:

Kağıttan kaplan iran

33
4
yanıtYanıtla
Denizci:

Bugüne kadar İran , İsraile veya abd ye bir tepki verdide bizim mi haberimiz yok

28
1
yanıtYanıtla
Medem:

Yağmasan da gürle diye atasözü niye denmiş, 2020'de müthiş bir intikam aldılardı şimdi olağanüstü alırlar:))

16
1
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

İcraat sıfır, suriyede öldürülen çocukların sorumlularından birisidir iran yönetimi. Esadı desteklersen daha çok askerinizi öldürür abd.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title