Haberler

    İngiltere Türklere Ayrıcalığı Kaldırdı, Yeni Bir Anlaşma Gerekiyor

    TİCARET Başmüşaviri Süleyman Beşli, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler derin tarihi bağlara dayandığını ve bugün de ikili ilişkilerin hemen hemen her alanda gelişme gösterdiğini hatırlattı.

    TİCARET Başmüşaviri Süleyman Beşli, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler derin tarihi bağlara dayandığını ve bugün de ikili ilişkilerin hemen hemen her alanda gelişme gösterdiğini hatırlattı. İngiltere'nin her zaman Türkiye'nin en önemli ticari ortaklarından biri olduğunu belirten Beşli, şöyle dedi:

    "Küresel ticarette önemli daralmaların yaşandığı 2016 yılında İngiltere ile ticaret hacmimiz bir önceki yıla göre yüzde 5.2 oranında artış göstermiştir. Bu durum ticari ilişkilerimizin derinliğinin bir kanıtı olarak değerlendirilmelidir. İngiltere Almanya'dan sonra ihracatımızda ikinci sırada yer almaktadır. Bu gelişmede sizlerin de önemli bir katkınız olduğunu ifade etmek gerekmektedir. Birleşik Krallık ile ikili ticaretimiz 2017 yılında toplam 16.1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Ülkemizin Birleşik Krallık'a ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 17.78 azalarak toplam 9 milyar 608 milyon dolar olmuştur."

    İki ülke ticari ilişkilerinin Brexit sonrası yeni bir sürece gireceğini belirten Beşli, Brexit çerçevesinde ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi açısından olumsuz bir etkisi olmaması için duruma göre Brexit süreci sonrasında İngiltere ile kapsamlı bir 'Serbest Ticaret Anlaşması' imzalanması ile yeni bir sürece girileceğini kaydetti.

    'HACER AYDOĞDU'YU GEREKÇE GÖSTERDİ

    Avukat Yusuf Kılınç da, Türk vatandaşlarının İngiltere'de iş kurmalarına imkan sağlayan Ankara Anlaşması'nda yakın dönemde yapılan düzenleme süreci ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın, 'Hacer Aydoğdu' davasını gerekçe göstererek 16 Mart'tan itibaren Ankara Anlaşması ile ülkede kalanlara süresiz oturma izni (indefinite) başvurusunu durdurduğunu hatırlatan Kılınç, mevcut durumun Ankara Anlaşması ile İngiltere'de iş kuran Türk vatandaşlarının bugüne kadar elde ettiği kazanımları ortadan kaldırdığı için çok olumsuz gelişme olduğunu vurguladı. Kılınç, yeni sürecin Brexit sonrası İngiltere ile Türkiye arasında yapılacak muhtemel anlaşmalarla yeni bir safhaya girmesinin beklendiğini söyledi.

    Süleyman Beşli

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Birleşik Krallık Yusuf Kılınç Türkiye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title