Haberler

İngiltere'de Ukrayna ile İlgili Üst Düzey Toplantı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Yanukoviç ve dostları tarafından zimmetlerine geçirildiği düşünülen büyük miktarlardaki fonların, Ukrayna halkına geri döndürülebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak bizim görevimiz" "Yolsuzlukla mücadelede, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinde ve ülkelerinde.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, "Yanukoviç ve dostları tarafından zimmetlerine geçirildiği düşünülen büyük miktarlardaki fonların, Ukrayna halkına geri döndürülebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak bizim görevimiz" dedi.

Ukrayna hükümetinin, ülkeden çalınan mal varlıklarını geri almasını desteklemek amacıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Mal Varlıklarını Korumada Ukrayna Forumu'nda (UFAR)  konuşan Hague, AB'nin zimmetine para geçirdiğinden şüphenilen bazı kişilerin hesaplarını dondurduğunu hatırlatarak, "Arap Baharı'ndan sonra mal varlıklarının geri alınmasına ilişkin edindiğimiz tecrübelerimizden biliyoruzki, hesapların dondurulmasından çalınan kaynakların geri verilmesine geçiş, sürat, düzen ve geniş çaplı uluslararası hareket gerektiriyor" ifadesini kullandı.

Hague, çalınan mal varlıklarıyla ilgili yürütülecek süreci "Karmaşık ve zorlu bir görev" olarak nitelendirerek, bu görevin üç sebep için gerekli olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"İlki, prensip olarak, Yanukoviç ve dostları tarafından zimmetlerine geçirildiği düşünülen büyük miktarlardaki fonların, Ukrayna halkına geri döndürülebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak bizim görevimiz.

İkincisi, gelecekte herhangi bir ülkede devlet hazinesinden çalma girişiminde bulunmayı düşünenlerin caydırılmasını sağlamak amacıyla, yolsuzluğun getirileri için sığınacak bir liman olmadığını göstermemiz gerekli. Yolsuzlukla mücadelede, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinde ve ülkelerinde daha müreffeh bir gelecek inşa etmek için Ukrayna halkı bizim en güçlü desteğimize layık. Bu nedenle Birleşik Krallık, Ukrayna'da yönetimin ve kamu mali yönetiminin iyileştirilmesi için projeleri destekliyor. Ayrıca çalınan mal varlıklarının geri döndürülmesi bu çabalara önemli katkılarda bulunacak.

Son olarak, tekrardan istikrar sağlamaya çabalayan, reform sürecine başlayan ve 17 Nisan'da Cenevre'de kabul edilen ortak açıklamayla varılan mutabakata rağmen Rus hükümetinin muazzam baskısına ve kabul edilemez eylemleri karşısında 25 Mayıs seçimlerine hazırlanan Ukrayna'daki geçici hükümeti desteklemeliyiz."

Ukrayna hükümetinin anlaşmayı uygulamak için bazı kararlı çabalar sarf ettiğinin altını çizen Hague, Ukrayna'nın yasa dışı silahları toplayıp, bariyerleri kaldırıp, protestocular için bir af yasası girişimi başlattığını ve anayasal reform için kapsayıcı bir yaklaşım sergilediğini belirtirken, "Ancak Rusya kendi adına anlaşmayı uygulamak için hiçbirşey yapmadı. Aksine doğruluğunu sorguladı" diye konuştu.

Hague, "İşte bu nedenle AB ek yaptırımlarla bastırıyor" diyerek, ABD tarafından duyurulan yeni yaptırım kararlarını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

"Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov çok güçlü desteğimize sahip" ifadesini kullanan Hague, "Ukrayna ziyaretim için sabırsızlanıyorum" dedi.

Gelecek hafta Kiev hükümetine desteğini göstermek için Ukrayna'yı ziyaret edecek Hague'in, Gürcistan ve Moldova'ya da gitmesi öngörülüyor.

Başkent Londra'da iki gün süren UFAR toplantısına, İngiltere, Ukrayna ve ABD hükümetlerinden üst düzey yetkililerin yanı sıra hukukçular, finans analistleri ve uluslararası kuruluşlardan çeşitli temsilcileri katıldı. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

William Hague Ukrayna Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title